Skip to main content

Δραπέτευσε από το ΟΑΚΑ η Μπενφίκα, 3-2 την ΑΕΚ (video)

Οι Πορτογάλοι αιφνιδίασαν την «Ένωση» που κατάφερε να ισοφαρίσει εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Ντίας όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον Άλφα Σεμέδο

Την ήττα με 2-3 από τη Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ γνώρισε η ΑΕΚ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι Λουζιτανοί άνοιξαν το σκορ στο όταν ο Μπάρκας δεν κατάφερε να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Ζέντσον Φερνάντες και ο Σεφέροβιτς που καραδοκούσε, πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 0-1 ενώ στο 15΄, ο Πίτσι έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακασέτας έχασε τον Άλεξ Γκριμάλδο και ο πλάγιος μπακ των Πορτογάλων πέτυχε το 0-2.

Στο 45’ + 4', οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες καθώς ο Ρούμπεν Ντίας δεν κατάφερε να απομακρύνει σωστά τη μπάλα κλωτσώντας τον Πόνσε με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Η «Ένωση» ανασυντάχθηκε στο 2ο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπεροχή και στο 53΄μείωσε όταν ο Σιμόες έβγαλε κάθετη πάσα στον Χουλτ και ο Σουηδός έβγαλε σέντρα με στόχο τον Κλωναρίδη που με δεξί πλασέ πέτυχε το 1-2.

Μάλιστα στο 63΄οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν καθώς ο Οικονόμου πήρε κεφαλιά στη μικρή περιοχή της Μπενφίκα και ο Κλωναρίδης ξανά, σε κενή εστία σημείωσε το 2-2.

Η τελευταία λέξη της αναμέτρησης όμως ανήκε στους δευτεραθλητές Πορτογαλίας καθώς στο 74΄ο Άλφα Σεμέδο πέρασε το κέντρο του γηπέδου και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ που χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-3.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Σιμόες (79' Γκάλο), Κλωναρίδης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πόνσε (60' Γιακουμάκης).

Μπενφίκα (Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Κόντι, Γκριμάλδο, Φέισα, Ζέντσον, Πίζι (62' Άλφα Σεμέδο), Σάλβιο (46' Λέμα), Ράφα Σίλβα (84' Σέρβι) Σεφέροβιτς.