Skip to main content

Δράση ανακύκλωσης στο ΠΑΟΚ - Ατρόμητος από τον δήμο Παύλου Μελά

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των φιλάθλων σε ζητήματα προώθησης ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων

Μια σημαντική δράση ανακύκλωσης υλοποιούν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Δήμος Παύλου Μελά, μέσω του προγράμματος PAOK ACTION, την Κυριακή 10/3/2019, στον αγώνα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή.

Πενήντα μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης θα φιλοξενηθούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Θύρα 8 και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα θα συμβάλλουν ενεργά στη διάδοση του μηνύματος της ανακύκλωσης, του σεβασμού στο περιβάλλον με τη συμβολική συγκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και την εναπόθεσή τους στους ειδικούς κάδους που διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στις εισόδους των θυρών του γηπέδου της Τούμπας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των φιλάθλων σε ζητήματα προώθησης ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης απορριμμάτων.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα του ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος PAOK Action έχει δραστηριοποιηθεί σημαντικά αναλαμβάνοντας την διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Υιοθετώντας πάντα θετική στάση επιχειρείται η μέγιστη δυνατή συμβολή στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ανακύκλωση

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στηρίζει δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της ανακύκλωσης απορριμμάτων, συμμετέχει στη διαδικασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στα προγράμματα του Μπλε Κάδου, συνεργαζόμενη με το Δήμο Θεσσαλονίκης, τόσο στη συλλογή πλαστικών μπουκαλιών, όσο και στη συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα με την ανακύκλωση στο γήπεδο εφαρμόζονται σχετικά προγράμματα και εντός των γραφείων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του προπονητικού κέντρου της Νέας Μεσήμβριας και σε άλλους χώρους της ΠΑΕ.

Δήμος Παύλου Μελά και περιβαλλοντική συνείδηση

Ο Δήμος Παύλου Μελά βραβεύτηκε πρόσφατα για βέλτιστη πρακτική στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων (κατηγορία Αστικά Στερεά Απόβλητα) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ΚΕΔΕ, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

«Επενδύοντας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Παιδεία και στη συμμετοχή των πολιτών, προσδοκώντας την αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης σύμφωνα με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας με Μείωση και Πρόληψη στην Πηγή, Επανάχρηση, Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση και ελαχιστοποίηση της Απόρριψης και Υγειονομικής Ταφής, ο Δήμος είναι συμβεβλημένος με Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης για όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, ηλεκτρικές συσκευές, μεταχειρισμένα ενδύματα, τηγανέλαια, μπαταρίες, ογκώδη, κλαδέματα, επικίνδυνα αμιαντούχα υλικά), ενώ κάθε χρόνο διατίθενται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης σε νοικοκυριά της περιοχής», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στα σχολεία έχει ξεκινήσει η λειτουργία πιλοτικού προγράμματος Ανακύκλωσης με διαλογή απορριμμάτων και την εναπόθεσή τους σε 3 διαφορετικούς κάδους (στον κίτρινο κάδο το χαρτί, στο μπλε κάδο το αλουμίνιο και στον κόκκινο κάδο το πλαστικό) και επιδιώκεται  μέσω της βιωματικής προσέγγισης, η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή και σε δεύτερο στάδιο η εφαρμογή του προγράμματος στις γειτονιές του Δήμου.

Ενημερωτική συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου οι μαθητές παρουσία του Διευθυντή τους κ. Γιώργου Αγγελόπουλου και γονέων – κηδεμόνων, ενημερώθηκαν για την κυριακάτικη δράση από τους αρμόδιους αντιδημάρχους παιδείας και περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά, τον διευθυντή πρασίνου & περιβάλλοντος και τον επόπτη καθαριότητας της Σταυρούπολης.