Skip to main content

Δράσεις ενημέρωσης για την οικογένεια από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΠ, Δελφών 124, στην Θεσσαλονίκη, από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου 2017, το Τμήμα του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΟΠ) του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» οργανώνει από τις 15/05/2017 έως και τις 19/05/2017 δράσεις ενημέρωσης που αφορούν την οικογένεια.

Η δημιουργία της αφίσας του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού έχει ως στόχο τη γνωστοποίηση του καθημερινού έργου του ΚΟΠ και την επισήμανση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του, αφού ενημερώνει και συμβουλεύει για τη δημιουργία της οικογένειας με οδηγίες για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τα χρόνια κληρονομικά νοσήματα. Βοηθάει στην ανάπτυξη της οικογένειας με προγραμματισμένες κυήσεις και μεθόδους αντισύλληψης.

Παράλληλα, στηρίζει το ζευγάρι στη διάρκεια της εγκυμοσύνης με μαθήματα ψυχοπροφύλαξης και θηλασμού. Δίνει οδηγίες για τη υγεία της γυναίκας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής ηλικίας και της εμμηνόπαυσης. Στηρίζει και συμβουλεύει τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Η σωματική υγεία της γυναίκας, του άνδρα και του παιδιού και η ψυχική ισορροπία τους είναι ο απώτερος στόχος όλων των στελεχών του Τμήματος.

Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του ΚΟΠ, Δελφών 124, Θεσσαλονίκη.