Skip to main content

Δράσεις για προσέλκυση επισκεπτών στον δήμο Θερμαϊκού και τον χειμώνα

O δήμος με τη βοήθεια εθελοντών, προσωπικού και ειδικών μηχανημάτων θα καθαρίσει το παραλιακό μέτωπο με δράσεις τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου και τον χειμώνα με απώτερο σκοπό τη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου επιδιώκει ο δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδια του σε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της Philoxenia.

Σε συνεργασία με την εταιρεία «Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος», ο δήμος θα οργανώσει κάποιες ενέργειες ώστε αφενός να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολιτών και επισκεπτών στις παραλίες του και τους χειμερινούς μήνες και αφετέρου να προετοιμάσει το θαλάσσιο μέτωπο για το καλοκαίρι του 2018, όπως τόνισε στη διάρκειας της συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης.

Σε αυτόν τον άξονα, ο δήμος με τη βοήθεια εθελοντών, προσωπικού και ειδικών μηχανημάτων θα καθαρίσει το παραλιακό μέτωπο με δράσεις που θα οργανώσει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Τον Ιανουάριο επίσης θα προχωρήσει σε δεντροφυτεύεις σε όλο το μέτωπο. Ακόμα σε συνεργασία με το τρίτο σώμα στρατού και τα ΚΑΑΥ θα διοργανώσει χειμερινούς κολυμβητικούς αγώνες μπροστά στα ΚΑΑΥ στους Νέους Επιβάτες όπου ο δήμος έχει πραγματοποιήσει διάνοιξη του μετώπου. Οι αγώνες έχουν ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 150 συμμετοχές και ο Δήμος ελπίζει ότι με τη δράση αυτή θα προσφέρει στον αθλητισμό αλλά και θα αναδείξει το έργο που έκανε στην περιοχή.

Στο ίδιο πνεύμα ο Δήμος θα διοργανώσει αστρονομική βραδιά στο φάρο Αγγελοχωρίου ο οποίος είναι επισκέψιμος μια φορά την εβδομάδα και αποτελεί, όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, έναν από τους ελάχιστους επισκέψιμους και διατηρημένους φάρους στην Ελλάδα.

Ακόμα τον Φεβρουάριο θα γίνουν δράσεις καθαρισμού του υδροβιότοπου Επανομής και αυτού του Αγγελοχωρίου. Στον κύκλο των δράσεων περιλαμβάνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ένας ποδηλατικός περίπατος αλλά και έκθεση βιολογικών προϊόντων της περιοχής.

Ο Δήμος θα αναβαθμίσει και τις υποδομές του παραλιακού μετώπου εγκαθιστώντας αποδυτήρια και ντουζιέρες σε όλο το μήκος αυτού καθώς θα προσθέσει επίσης και ένα ηλιακό κιόσκι. Στο κιόσκι αυτό οι επισκέπτες θα μπορούνε να φορτίζουν τις συσκευές τους και να ενημερώνονται για την ποιότητα του νερού στο οποίο κολυμπούν.

 Ακόμα στο μέτωπο του Δήμου θα προστεθεί και τρίτη μπάρα για ΑμεΑ η οποία θα τοποθετηθεί είτε στην Περαία είτε στην Αγία τριάδα.

Οι δράσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Δήμος για ανάδειξη του παραλιακού μετώπου μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Μέσω των κοινοτικών κονδυλίων, ο κ. Μαυρομάτης υποστήριξε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα έχει ολοκληρώσει την ανάπλαση της Αγίας Τριάδας (από το ΑΚΤΙΟ μέχρι τα βράχια) με τη δημιουργία πεζοδρόμων και της περιοχής ενός χιλιομέτρου στη Νέα Μηχανιώνα με την αναβάθμιση ανοιχτού θεάτρου, τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατοδρόμου και παιδικής χαράς.


Τουριστική κίνηση

Όπως δήλωσε ο κ.Μαυρομάτης στη συνέντευξη τύπου τα τελευταία τρία χρόνια η τουριστική κίνηση παρουσιάζει ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από τα Βαλκάνια και κυρίως την ΠΓΔΜ, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος τα τουριστικά καταλύματα στην παραλιακή ζώνη του Δήμου φτάνουν πληρότητες μέχρι και 100% ακόμα και τον Σεπτέμβριο.