Skip to main content

Δράσεις για την κρουαζιέρα τρέχει ο ΟΣΕΠ - Οι προτεραιότητες

Στη συνεργασία των λιμανιών του Εύξεινου Πόντου στοχεύει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου.

Ώθηση στη συνεργασία των λιμανιών του Εύξεινου Πόντου, με έμφαση στην κρουαζιέρα, στοχεύει να δώσει το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ). Ήδη μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με τον δήμο και το λιμάνι του Σότσι.

Αυτό έκανε γνωστό μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου του ΟΣΕΠ, Χαρίλαος Αλεξόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την ανάληψη της προεδρείας από την Ελλάδα για το τρέχον εξάμηνο (1 Ιουλίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου).

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν οι προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία συμπράξεων μεταξύ των 12 κρατών - μελών του ΟΣΕΠ.

Αναφερόμενος ο κ. Αλεξόπουλος στο θέμα της συνεργασίας των λιμανιών του Εύξεινου Πόντου υπογράμμισε πως οι συζητήσεις με το λιμάνι του Σότσι ξεκίνησαν μετά από παρότρυνση της ρωσικής πλευράς ενώ υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον ΟΛΘ. «Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του ΟΣΕΠ μπορεί να οργανώσει μία προσπάθεια για την ενίσχυση της συνεργασίας, αλλά και την ενδυνάμωσης της κρουαζιέρας, που δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα» σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό πως το Νοέμβριο και συγκεκριμένα στις 22 του μήνα, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη σε συνεργασία με τα μέλη του ΟΣΕΠ.

Ένα μήνα αργότερα, στις 12 Δεκμεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη γυνακεία επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με τη Βουλγαρία.  

Επιπλέον ο κ. Αλεξόπουλος ανέφερε πως μεταξύ των στόχων για το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία διαδραστικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκειμένου ο ΟΣΕΠ να απευθυνθεί και σε τρίτες χώρες.