Skip to main content

Δρίτσας: Δεν υπέδειξα παραίτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Τις πολιτικές ευθύνες που αυτονόητα οφείλει κάθε πολιτική ηγεσία να αναλαμβάνει, τις αναλαμβάνει και δεν θα τις αρνηθούμε, είπε ο Δρίτσας.

«Ούτε υπονόησα, ούτε υπέδειξα παραίτηση Κουρουμπλή», δήλωσε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, αναφερόμενος σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, που ερμηνεύθηκαν ως έμμεσο κάλεσμα προς τον υπουργό Ναυτιλίας να παραιτηθεί.

«Τις πολιτικές ευθύνες που αυτονόητα οφείλει κάθε πολιτική ηγεσία να αναλαμβάνει, τις αναλαμβάνει και δεν θα τις αρνηθούμε. Ακόμη και όταν δεν ευθυνόμαστε συγκεκριμένα είμαστε υπόλογοι», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε διευκρινιστική του δήλωση ανέφερε ότι μετά την απομαγνητοφώνηση του πλήρους κειμένου της συνέντευξης όλοι θα μπορούν να μάθουν τι ακριβώς είπε και πώς το είπε.

«Επειδή, όμως, στο μεταξύ, διάφορα δημοσιεύματα ερμηνεύουν επιλεκτικά και παρουσιάζουν αποσπασματικά τα όσα είπα, αποδίδοντας σε μένα ότι ζήτησα εμμέσως την παραίτηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, οφείλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντιθέτως, ανέδειξα με επίσημα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων την ακαριαία ενεργοποίηση του προβλεπόμενου Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης, από τις ηγεσίες του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και πρόσθεσα ότι και ο υπουργός και ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, έκτοτε, είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον περιορισμό των καταστροφικών συνεπειών», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όποιος διαβάσει χωρίς παραμορφωτικούς φακούς το κείμενο της συνέντευξης, δεν θα μπορέσει να κάνει άλλη ανάγνωση και να επιχειρήσει να κάνει άλλες αυθαίρετες ερμηνείες».