Skip to main content

Δρόμος παγίδα για οδηγούς στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου (vid)

Ο δρόμος, ο οποίος είναι πλησίον του πρώην στρατοπέδου «Ζιάκα», αρκετά συχνά είναι γεμάτος με νερά, καθώς δεν γίνεται κανονικά η απορροή των υδάτων

Σε δρόμο παγίδα για τους οδηγούς μετατρέπεται τους χειμερινούς μήνες η οδός Σοφοκλή Βενιζέλου, στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου.  

Ο συγκεκριμένος δρόμος, ο οποίος είναι πλησίον του πρώην στρατοπέδου «Ζιάκα», αρκετά συχνά είναι γεμάτος με νερά. Μάλιστα, όταν η θερμοκρασία πέφτει και αγγίζει τους μηδέν βαθμούς Κελσίου τα λιμνάζοντα ύδατα παγώνουν με αποτέλεσμα να προκαλούνται τροχαία ατυχήματα.

Την εικόνα αυτή στην συγκεκριμένη οδό περιέγραψε στη Voria.gr αναγνώστης, ο οποίος στο παρελθόν είχε πέσει με τη μηχανή του, όταν τα νερά είχαν παγώσει πάνω στο οδόστρωμα.  

Τον συγκεκριμένο δρόμο διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες αυτοκίνητα αφού ενώνει την οδό Μοναστηρίου, από το ύψος της αερογέφυρας με τον νέο κόμβο Περιφερειακής και Εθνικής Οδού Αθηνών. Παράλληλα είναι ο δρόμος από τον οποίο διέρχονται όσοι κινούνται από και προς τη λαχαναγορά.

Αιτία της κατάστασης αυτής με την «παγωμένη λίμνη» στην οδό Σοφοκλή Βενιζέλου είναι η μη κανονική απορροή των υδάτων της βροχής, καθώς το αυλάκι που υπάρχει δίπλα στο δρόμο δεν καθαρίζεται και είναι γεμάτος άγρια βλάστηση.



Η οδός Σοφοκλή Βενιζέλου, αν και ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, ουσιαστικά είναι στην αρμοδιότητα του Στρατού και της Κτηματικής Υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, λόγω του στρατοπέδου «Ζιάκα». Όσο υπήρχε ο Στρατός το ρέμα καθαριζόταν, ωστόσο,  από τότε που το στρατόπεδο είναι ανενεργό η κατάσταση γίνεται χειρότερη με τραγικές συνέπειες για τον συγκεκριμένο δρόμο. Σημειώνεται ότι ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου διεκδικεί να του παραχωρηθεί το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκα».

Στην κατάσταση αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς του παρεμβαίνει τακτικά ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ο οποίος η συγκεκριμένη οδός είναι στα όρια της περιοχής του. Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα δύο φορές σε απαντλήσεις υδάτων, ενώ όποτε απαιτείται και πέφτει η θερμοκρασία γίνεται και ρίψη άλατος προκειμένου να λιώνει ο πάγος.