Skip to main content

Διά ζώσης μετά από 1,5 χρόνο το Δ. Συμβούλιο-Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους

Στις 20 Σεπτεμβρίου όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει θα μπορούν να συμμετάσχουν στη δια ζώσης συνεδρίαση.

Μετά από ενάμιση χρόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης επιστρέφουν και πάλι στα έδρανα για την πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στις 20 Σεπτεμβρίου όσοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει (το τελευταίο 6μηνο) θα μπορούν να περάσουν την πόρτα του δημαρχείου –εφόσον το επιθυμούν-, προκειμένου να μπουν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για την 16η συνεδρίαση του έτους.

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά δεν επιθυμούν να μπουν σε εσωτερικό χώρο, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως σήμερα περίπου 10 δημοτικοί σύμβουλοι (είτε ανεμβολίαστοι είτε δεν θέλουν να παρευρεθούν σε κλειστό χώρο) θα επιλέξουν την τηλεδιάσκεψη. Από τα περίπου δέκα άτομα, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα περισσότερα είναι ανεμβολίαστα είτε από προσωπική τους επιλογή είτε για ιατρικούς λόγους.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε πρόσκληση σε όλους τους συμβούλους να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση. Τη Δευτέρα το πρωί, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση, η γραμματεία του Σώματος, θα καλέσει τους συμβούλους να ενημερώσουν εάν θα συμμετάσχουν δια ζώσης ή με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση.

Για τα μέτρα η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών ορίζει απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού

Αυτές τις ημέρες ετοιμάζονται οι θέσεις μέσα στην αίθουσα, προκειμένου να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Απέναντί του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης μέσα στην αίθουσα θα έχει μόνο πλήρως εμβολιασμένους συμβούλους ή νοσήσαντες.

Η αίθουσα είναι 340 τμ και σύμφωνα με τα μέτρα μπορούν να είναι 64 συνολικά άτομα. Πριν μπουν στη συνεδρίαση, μέσω εφαρμογής θα ελέγχεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου του 2020 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης είχε περάσει το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που είχε εντοπιστεί στη χώρα. Έκτοτε και μετά από μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κανονικά, ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις δια περιφοράς και στη συνέχεια μέσω τηλεδιάσκεψης.