Skip to main content

Αποκατάσταση οδοστρώματος σε 17 δρόμους του δήμου Θεσσαλονίκης (φωτο)

Παρεμβάσεις σε 17 οδούς για την αποκατάσταση του οδοστρώματος πραγματοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης το τελευταίο δεκαήμερο.

Στην αποκατάσταση φθορών σε επικίνδυνα σημεία του οδοστρώματος της πόλης προχωρά με εκτεταμένο πρόγραμα αυτό το διάστημα η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ ενδεικτικά το τελευταίο δεκαήμερο έγιναν παρεμβάσεις σε 17 οδούς.

Σημειώνεται ότι ο δήμος για τον σκοπό αυτό έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των τεχνικών συνεργείων που εκτελούν τις σχετικές αποκαταστάσεις με αυτεπιστασία, ενώ τα τμήματα αυτά ενισχύονται με προσωπικό και τεχνικά μέσα.

«Με τον τρόπο αυτό ο δήμος αποκτά ξανά τη δυνατότητα συνεχών παρεμβάσεων με δικό του προσωπικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη μείωση του κόστους και στην βελτίωση της επιχειρησιακής δυνατότητάς του», αναφέρουν πηγές του δήμου.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν τις τελευταίες δέκα μέρες περιλαμβάνουν τις οδούς:

1. Μ. Ψελλού
2. Δελφών
3. Γαμβέτα
4. Κανάρη
5. Γρ. Λαμπράκη
6. Μερκουρίου
7. Κανάρη
8. Ψαρών
9. Κωνσταντινοπόλεως
10. Μητροπούλου
11. Ομήρου
12. Περδίκα
13. Ύδρας
14. Αιγάλεω
15. Σόλωνος
16. Διάκου
17. Αναξιμένους

Παράλληλα, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το πρόγραμμα πλήρους αντικατάστασης οδοστρωμάτων με σχετική εργολαβία και ήδη το τελευταίο διάστημα έχουν ασφαλτοστρωθεί τμήμα της Ίωνος Δραγούμη και η οδος Κατσιμίδη. Έπονται, μετά την ολοκλήρωση των έργων της ΕΥΑΘ, η Λεωφόρος Στρατού και ακολούθως τμήματα της 25ης Μαρτίου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Κ. Ζέβρας έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων και στο συντονισμό των έργων βρίσκονται ο τεχνικός του σύμβουλος Δ. Μήτρου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ν. Μεσημέρης.