Skip to main content

Δ.Θεσσαλονίκης: Παράταση έως 31 Μαρτίου για έκδοση αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Παράταση στην προθεσμία έκδοσης και ανανέωσης αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και στην καταβολή του ανάλογου τέλους χωρίς προσαυξήσεις

Την πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης να δοθεί παράταση στην προθεσμία έκδοσης και ανανέωσης αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και στην καταβολή του ανάλογου τέλους χωρίς προσαυξήσεις έκανε γνωστή ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας, με αφορμή και σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από μέρους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Κούπκας, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα κατατεθεί πρόταση για παράταση της σχετικής προθεσμίας έως και τις 31 Μαρτίου στην επόμενη κιόλας συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

«Πρόκειται για ακόμη μία κίνηση με την οποία δείχνουμε την έμπρακτη στήριξή μας στο επιχειρείν και μάλιστα μέσα σε μια περίοδο κατά την οποία οι επαγγελματίες δέχονται τρομακτικές πιέσεις», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η επιτροπή Αγοράς και Συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση, όπως είχε πράξει και το περασμένο έτος, κατέθεσε εκ νέου επιστολή με αποδέκτες τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Μιχαήλ Κούπκα, μέσω της οποίας καταθέτει αίτημα παράτασης στην έκδοση και ανανέωση αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και καταβολής του ανάλογου τέλους, χωρίς προσαυξήσεις, για καταστήματα εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το συγκεκριμένο αίτημα κατατέθηκε καθώς οι οικονομικές απώλειες λόγω της υγειονομικής κρίσης στους παραπάνω κλάδους είναι τεράστιες.