Κυριακή 5 Απριλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΘΕΡΜΗΣ

Ο δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει να αναδείξει το άλσος των Λουτρών Θέρμης σε πόλο έλξης επισκεπτών. Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει

Να αναβαθμίσει το άλσος των Λουτρών Θέρμης σχεδιάζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου η περιοχή να μετατραπεί σε πόλο έλξης για τους πολίτες.

Η έκταση περίπου 80 στρεμμάτων ανήκει στον δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρόκειται να προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης για τη διαχείριση του άλσους Λουτρών Θέρμης.

Μάλιστα, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα με το ξυλοφάγο έντομο, η ανάγκη σύνταξης της μελέτης γίνεται επιτακτική. Αυτό επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης στην εισήγηση του προς το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αύριο.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αισθητική βελτίωση και αναβάθμιση της περιοχής, ο εξωραϊσμός του χώρου, η προστασία του δάσους και της ευρύτερης περιοχής από κινδύνους όπως πυρκαγιές.

Επίσης, ο δήμος επιδιώκει να αναδείξει το περιαστικό δάσος σε πόλο έλξης επισκεπτών και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων αναψυχής.

Όπως σημειώνει ο κ. Δημητριάδης, «είναι μια υπέροχη περιοχή και θα αποτελεί σύντομα έναν σημαντικό προορισμό αναψυχής». Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για «μία τεράστια έκταση, μέσα στην οποία υπάρχουν μέχρι και λίμνες που όμως θέλουν ανακατασκευή, γιατί έχουν υποστεί φθορές λόγω εγκατάλειψης».

Η «διαχειριστική του άλσους Λουτρών Θέρμης» θα αφορά την σύνταξη όλων των απαραίτητων μελετών που απαιτούνται για την διαχείριση του χώρου με βάση τις αρχές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, μέσω της μελέτης θα προβλέπονται παρεμβάσεις για την αντιπυρική προστασία του άλσους με μείωση της καύσιμης ύλης, καθαρισμούς αντιπυρικών λωρίδων κλπ.

Θα προτείνονται τρόποι για την ανάδειξη και συμπλήρωση των υφιστάμενων υποδομών για την αναβάθμιση των χώρων αναψυχής και στην οργάνωση του θεματικού πάρκου.

Παράλληλα, θα διατυπώνονται προτάσεις για τη διαμόρφωση μονοπατιών - διαδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κλπ..

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ