Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Τι ισχύει για το ΚΕΑ και τα άλλα επιδόματα

Αναλυτικά όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, τα Αναπηρικά Επιδόματα.

Τα όσα ορίζει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης και τα Αναπηρικά Επιδόματα, λόγω των νέων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού, περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης 

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α 55/11-3-2020) "κατεπείγοντα νέα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του" παρατείνεται η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (πρώην ΚΕΑ) και το επίδομα στέγασης για (1) ένα μήνα ΜΕΧΡΙ 31/3/2020

Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας των Κοινωνικών Υποθέσεων δύναται να παρατείνεται εκ νέου η ισχύς των ανωτέρω αποφάσεων.

Για τα Αναπηρικά Επιδόματα και το Επίδομα Γέννησης

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α55/11-03-2020) "κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του"

1) Αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας και παρατείνεται για τρεις μήνες η καταβολή των αναπηρικών παροχών.

2) Η προθεσμία τριών μηνών που προβλέπεται για την υποβολή αίτησης χορήγησης του επιδόματος γέννησης, αναστέλλεται από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δύναται να παραταθούν οι ως άνω προθεσμίες.