Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται τα μπάζα από τα εργοτάξια λόγω ΔΕΘ

Πρόκειται για τρία εργοτάξια τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό εργασίες ανάπλασης.

Αποκλεισμένα πεζοδρόμια και τμήματα δρόμων με πλέγματα θα αντικρίσουν όσοι επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, τις ημέρες της 84ης ΔΕΘ.

Πρόκειται για τρία εργοτάξια τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης και στα οποία πραγματοποιούνται εδώ και καιρό εργασίες ανάπλασης.

Συγκεκριμένα, το ένα εργοτάξιο βρίσκεται στην οδό 30ης Οκτωβρίου μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο, μόλις ένα δρόμο κάτω τον χώρο της ΔΕΘ. Εκεί πραγματοποιούνται από τις αρχές του καλοκαιριού εργασίες αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και στους κοινόχρηστους χώρους. Τα συνεργεία του εργολάβου εργάζονται επί της οδού 30ης Οκτωβρίου, μπροστά από το πάρκο της ΧΑΝΘ, έχοντας αποκλείσει με σιδεριές το τμήμα του πεζοδρομίου από το ύψος απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο έως και το ύψος της Γ΄ Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως τις 7 Σεπτεμβρίου, όπου ανοίγει τις πύλες της η 84η ΔΕΘ.

Κοντά βρίσκεται και το δεύτερο εργοτάξιο, στην πλατεία Φαναριωτών και στις οδούς Γούναρη και Κανάρη, όπου η ανάπλαση προβλέπει τη μετατροπή των δύο δρόμων σε ήπιας κυκλοφορίας, με πλακόστρωτο, πράσινο και παγκάκια. Η παρέμβαση στην οδό Δημ. Γούναρη θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έως την έναρξη της ΔΕΘ και θα δοθεί ο δρόμος προς χρήση. Ωστόσο, θα συνεχίζονται οι εργασίες στη Στρ. Καλάρη και στην πλατεία Φαναριωτών. Το τρίτο εργοτάξιο βρίσκεται στις οδούς Δαγκλή, Δεσπεραί, Μανουσογιαννάκη όπου εκεί το έργο σταδιακά ολοκληρώνεται.

Και για τα τρία εργοτάξια, με φόντο τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου η πόλη θα γεμίσει με επισκέπτες, αλλά και με αφορμή τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται την ημέρα των εγκαινίων, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Θανάσης Παππάς έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εργολάβους για να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει τα εργοτάξια να παρουσιάζουν ευπρεπή εικόνα, να απομακρυνθούν τα μπάζα καθώς και μηχανήματα των εργολάβων. «Έχει ληφθεί κάθε πρόνοια ώστε να μην έχουμε προβλήματα στα εργοτάξια και να έχουν μια σωστή εικόνα, εν όψει της 84ης ΔΕΘ», επισήμανε στη Voria.gr ο κ. Παππάς.