Skip to main content

Δ. Θεσσαλονίκης: Με τη διπλή ψήφο του προέδρου του ΔΣ εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Οριακά εγκρίθηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης 2020-2023.

Με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρου Λεκάκη εγκρίθηκε οριακά το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Θεσσαλονίκης 2020-2023, το οποίο συζητήθηκε σήμερα σε ειδική συνεδρίαση.

Μετά από αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής έλαβε 19 ψήφους υπέρ και 19 κατά και πήρε το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τη διπλή ψήφο του προέδρου του Σώματος, όπως προβλέπει ο νόμος.

Κατά την παρουσίαση του θέματος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Αβαρλής τόνισε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα απαιτείται για πολλά χρηματοδοτούμενα προγράμματα. «Η κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδιασμού αποτελεί μια δαιδαλώδη και μακρόχρονη διαδικασία», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Εξήγησε ότι ο Επιχειρησιακός Σχεδιασμός είναι μια αποτύπωση των στοιχείων του δήμου Θεσσαλονίκης και επεκτείνεται σε όλα τα νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έντονη ήταν η κριτική από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίες κατηγόρησαν τη διοίκηση ότι δεν υπάρχει όραμα και σχεδιασμό.

«Αυτά που προτείνει το Σχέδιο δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που κάνει η διοίκηση», τόνισε ο Γιώργος Ορφανός από την παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», μιλώντας για έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου. Χαρακτήρισε τη θητεία Ζέρβα όχι απλώς μια χαμένη τετραετία για την πόλη αλλά μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη Θεσσαλονίκη. Ενώ ο κ. Ζέρβας ήταν αυτός που χαρακτήριζε τη διοίκηση Μπουτάρη ως χαμένη δεκαετία για την Θεσσαλονίκη, έρχεται τώρα να καταθέσει ως πρόταση το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού της προηγούμενης διοίκησης, αυτό δηλαδή που ο ίδιος ο νυν δήμαρχος ακύρωνε σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης οράματος και στόχων στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, θεωρώντας πως αυτά απουσιάζουν από το σχέδιο που παρουσίασε η διοίκηση Ζέρβα.

Από την πλευρά του ο Σπύρος Βούγιας επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» επανέλαβε τη θέση του ότι τα τέσσερα χρόνια της διοίκησης Ζέρβα είναι τέσσερα χαμένα χρόνια για την πόλη.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Ζαριανόπουλος συμφώνησε με την αναφορά της Κ. Νοτοπούλου ότι η διοίκηση Ζέρβα υλοποιεί τις πολιτικές της διοίκησης Μπουτάρη.