Skip to main content

Dubai World: Εξετάζει τη μεσοπρόθεσμη αποπληρωμή όλων των δανείων

Το ενδεχόμενο μίας μεσοπρόθεσμης αποπληρωμής όλων των τραπεζικών δανείων της Dubai World φέρονται να συζήτησαν δυο αξιωματούχοι του εμιράτου με χρηματιστές στο Λονδίνο.
Το ενδεχόμενο μίας μεσοπρόθεσμης αποπληρωμής όλων των τραπεζικών δανείων της Dubai World φέρονται να συζήτησαν δυο αξιωματούχοι του εμιράτου με χρηματιστές στο Λονδίνο, σύμφωνα με εφημερίδα του Ντουμπάι.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η εφημερίδα The National αναφέρει ότι δύο αξιωματούχοι του Ντουμπάι, ο Σείχ Αχμεντ μπιν Σαέντ Αλ Μακτούμ, συγγενής του κυβερνήτη του εμιράτου και επικεφαλής της Ανώτερης Οικονομικής Επιτροπής του Ντουμπάι και ο Μοχάμεντ αλ Σαϊμπανί, αναπληρωτής του, συζήτησαν την ενδεχόμενη αποπληρωμής των χρεών του επενδυτικού κολοσσού, καθώς βρετανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων η RBSStandard CharteredLloyds και η HSBC, πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη ομάδα ξένων πιστωτών που έχουν εκτεθεί στην χρηματοπιστωτική κρίση που πλήττει το Ντουμπάι.

Όπως έχει ανακοινώσει το Ντουμπάι, στοχεύει στην επίτευξη μία συμφωνίας με τις τράπεζες που δεν θα έχε αρνητικές συνέπειες για τις μελλοντικές επενδύσεις και δεν θα αυξήσει το κόστος του χρήματος για το εμιράτο το ίδιο και τους οικονομικούς θεσμούς του.

Σημειώνεται ότι αύριο, Δευτέρα, η Dubai World αναμένεται να έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση στον Κόλπο με πιστωτές και να ζητήσει ένα πάγωμα των υποχρεώσεών της.