Skip to main content

Dumplemeze: Μια ανεπανάληπτη γαστρονομική καινοτομία με την υπογραφή του Respecteat

Ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο δοκιμασιών, οι δημιουργοί του Respecteat παρουσιάζουν το dumplemeze, ένα γεμιστό έδεσμα με ethnic καταβολές.

Το Respecteat έχει αποκτήσει ήδη τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα μέσα από τα πιάτα του αλλά και τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από αυτά. Το ασίγαστο πάθος και η δημιουργικότητα της ομάδας όμως δεν σταματούν εκεί.

Ύστερα από έναν ολόκληρο χρόνο δοκιμασιών, οι δημιουργοί του Respecteat παρουσιάζουν το dumplemeze, ένα γεμιστό έδεσμα με ethnic καταβολές που κατάφερε να προσεγγίσει τη λεγόμενη «πέμπτη γεύση» και χαρακτηρίζεται ως the secret umami recipe.

Πρόκειται για μια δημιουργία που συνδυάζει τεχνικές από διαφορετικές κουζίνες με στοιχεία από την ανατολική και τη δυτική γαστρονομική κουλτούρα. Με επιρροές από τα κλασικά dumpling, τα ισπανικά calzone και τα ιταλικά panzerotti, καθώς και από τους μικρασιατικούς γκιουζλεμέδες, τα ιαπωνικά gyoza και τα κορεάτικα madu, το dumplemeze είναι μια φρέσκια γευστική πρόταση στο χώρο του traditional fast food.

H ομάδα του Respecteat επεξεργάστηκε τη ζύμη baoban, χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους και δημιούργησε μια πιο λεπτή και ντελικάτη εκδοχή. Το dumplemeze παρασκευάζεται καθημερινά στο χέρι με γέμιση από γαρίδες, κοτόπουλο, χοιρινό κιμά, παραδοσιακό τρικαλινό λουκάνικο ή μίγμα λαχανικών. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες και νέες γεύσεις, ενώ θα μπορείτε να απολαύσετε και γλυκές παραλλαγές.

Ιδανικό για το μεσημεριανό γεύμα, τις βραδινές λιγούρες, αλλά και κάθε άλλη ώρα της ημέρας, το χειροποίητο dumplemeze καταναλώνεται κρύο ή ζεστό, τηγανητό ή ατμιστό σε παραδοσιακό ατμιστή κατασκευασμένο από bamboo. Σερβίρεται ανά δύο τεμάχια με σως και συνδυάζεται εξαιρετικά με τσίπουρο Τυρνάβου Καρδάση, ρετσίνα Κεχρή, κρασί ή μπίρα.

Αν αγαπάτε να ανακαλύπτετε καινούργιες κουζίνες, το dumplemeze αξίζει σίγουρα μια δοκιμή. Επισκεφθείτε το Respecteat σήμερα κιόλας και ετοιμαστείτε για μια γαστριμαργική εμπειρία που θα σας συναρπάσει.

Το Respecteat και τα λαχταριστά του sandwich μπορείτε να βρείτε στην οδό Ι. Κουσκουρα 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.