Skip to main content

Δυναμικά προς τον τερματισμό Καραμανλής και Παπανδρέου

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Άλτερ.Ψήφο αυτοδυναμίας ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου.
Δυναμική ήταν η αντιπαράθεση Καραμανλή- Παπανδρέου, με αιχμές την αξιοπιστία αλλά και τη δυνατότητα διακυβέρνησης. Ο Κώστας Καραμανλής αξιοποίησε τις ομιλίες του σε Μυτιλήνη και Ρόδο αλλά και την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Άλτερ για να περάσει το μήνυμα ότι "το κλίμα αλλάζει". Και ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε το τηλεοπτικό διάγγελμα για να κάνει ένα θερμό άνοιγμα στους αναποφάσιστους, χρησιμοποιώντας ενισχυμένους προσωπικούς τόνους. 

Συγκεκριμένα:
Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε πολυπληθείς και ενθουσιώδεις συγκεντρώσεις της ΝΔ στη Μυτιλήνη και τη Ρόδο αφού επανέλαβε την έκκλησή του για "καμία χαμένη, καμία χαρισμένη ψήφο" την Κυριακή, για πρώτη φορά αναφέρθηκε στο "κλίμα που αλλάζει", αφού "έκαναν λάθος όσοι έσπευσαν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις των Ελλήνων. Μαζί συνεχίζουμε, η νίκη είναι πια στα δικά μας χέρια¨, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «οι δυσκολίες δεν αντιμετωπίζονται με ευχάριστες αποφάσεις. Δεν αντιμετωπίζονται χωρίς σχέδιο. Δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια. Και το ΠΑΣΟΚ δεν αναζητά πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του Τόπου. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία. Αυτά που υπόσχονται δεν γίνονται. Αυτά που ακούγονται από το ΠΑΣΟΚ δεν οδηγούν σε λύσεις. Οδηγούν σε αδιέξοδα. Αδιέξοδα για την Οικονομία. Αδιέξοδα που θα κοστίσουν ακριβά για την χώρα».

Ξεκάθαρο μήνυμα από το βήμα έστειλε  και στην Τουρκία λέγοντας ότι υποστηρίζει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας αλλά επισήμανε ότι «Θέλουμε στα ανατολικά μας σύνορα μια χώρα που υιοθετεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτό είναι το συμφέρον, τόσο για το λαό της, όσο και για ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή. Αυτή είναι και η δέσμευσή της προς την Ευρώπη. Και στη δέσμευση αυτή υποχρεούται να ανταποκρίνεται έμπρακτα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου
Σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμα του, απόψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, (καθώς δεν είχε προγραμματίσει κάποια ανοιχτή συγκέντρωση), επιχείρησε εάν θερμό άνοιγμα στους αναποφάσιστους, με έκδηλα τα προσωπικά αλλά και τα οραματικά στοιχεία.
Ο Γ. Παπανδρέου χρησιμοποιώντας πρώτο ενικό πρόσωπο στο λόγο του, διαβεβαίωσε ότι δεσμευεται και ότι εγγυάται ένα κρατος δικαίου, χτύπημα της διαφθοράς, τάξη στα οικονομικά, και ότι "μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα". Έκανε μάλιστα -για πρώτη φορά- ένα "προσκλητήριο ενότητας" σε όλους, όχι μόνο για "μία ισχυρή λαϊκή εντολή αλλά και για την επόμενη ημέρα των εκλογών", δεσμευόμενος για συνεννόηση με τους κοινωνικούς φορείς.
"Θα ματώσουμε στη μάχη κατά της διαφθοράς", είπε χαρακτηριστικά ενώ αναγνωρίζοντας ότι οι πολιτικοί έκαναν κάποιους πολίτες κυνικούς ζήτησε "να μου δώσουν τη δύναμη για να αλλάξω την Ελλάδα. Θα το κάνω με το όποιο κόστος", είπε χαρακτηριστικά. 
"Περιμέναμε από την κυβέρνηση σοβαρό αντίλογο. Μάταια όμως, ακούσαμε μόνο κατηγορίες. Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει άλλο", είπε χαρακτηριστικά.  

Συνέντευξη Καραμανλή στο Άλτερ
Να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους επιχειρεί ο Κώστας Καραμανλής, πέντε ημέρες πριν από την κάλπη. Σε συνέντευξή στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ  ο πρωθυπουργος τόνισε οι συνθήκες είναι έκτακτες και δεν είναι ωρα για ψήφο διαμαρτυρίας ή πικρίας.

Επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί απο την ηγεσία της ΝΔ, αποσυνδέοντάς μάλιστα την επιλογή αυτή από ποσοστά, ενώ ξεκαθαρισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Για τις υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνωμη ( Βατοπαίδι, ομόλογα) είπε δεν έγινε τίποτα παράνομα σε πολιτικό επίπεδο, ενώ για το θέμα των προγραμμάτων Stage επέμεινε ότι χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από ευρωπαικά κονδύλια.