Skip to main content

Δυναμική εξωστρέφεια παρουσιάζει η Sim Tec με εφαλτήριο τα γραφεία της σε Σλοβενία και Κρο

Το 2010 θα είναι καλύτερο για τον κλάδο και την Sim Tec, δηλώνει στη Voria η διευθύντρια και ιδρύτρια της Sim Tec κυρία Ουρανία Φλατσή.
Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε Σλοβενία και Κροατία  παρουσίασε η εταιρία τεχνικού λογισμικού υπολογιστικής ανάλυσης Sim Tec, η αξία της οποίας ανήλθε στα 330.000 ευρώ το Δεκέμβριο του 2009, όπως επισημαίνει η διευθύντρια της εταιρίας κυρία Ουρανία Φαλτσή, μιλώντας στη Voria για την πορεία της επιχείρησης. Η κυρία Φαλτσή αναφέρει ότι η Sim Tec ΕΠΕ διατηρεί γραφεία αντιπροσώπευσης στην Κροατία και τη Σλοβενία από το Μάιο του 2007.  Για το 2011, δεν αποκλείει την δημιουργία ενός γραφείου στη Σερβία, καθώς πιστεύει ότι είναι μια αγορά ενδιαφέρουσα με προοπτικές, παρά τη ρευστότητα που παρουσιάζει σήμερα.   

Οι συμφωνίες που έκλεισαν το Δεκέμβριο  περιλαμβάνουν πελάτες από τον ακαδημαϊκό και τον βιομηχανικό χώρο. Ενδεικτικά αναφέρει τις: Hidria IMP Klima, Hidria Rotomatica, TZV Grwedelj, Danfoss Trata, Domel, Trimo, Etra 33 Energetski transformatorji και το Πυρηνικό Εργοστάσιο Σλοβενίας – Κροατίας. Οι εταιρείες αυτές αποτελούν τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας των γειτονικών χωρών, σημειώνει.
Η κυρία Φαλτσή πιστεύει ότι το 2010 οι πωλήσεις της Sim Tec θα είναι καλύτερες από το 2009, καθώς ξεκίνησε δυναμικά, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών του Δεκεμβρίου θα καταγραφούν τιμολογιακά στη νέα χρονιά. Και αυτό γιατί πιστεύει ότι άρχισε να αποδίδει η δημιουργία των γραφείων αντιπροσώπευσης σε Κροατία και Σλοβενία, αλλά και κάποιες άλλες επαφές που έγιναν στο παρελθόν θα αποφέρουν καρπούς φέτος. Για το 2009 σημειώθηκε μια μικρή κάμψη παραδέχεται στον κύκλο εργασιών , λόγω της κρίσης και περιορίστηκε στα 450.000 ευρώ, έναντι 510.000 ευρώ το 2008. Για το 2010 εκτιμά ότι η χρονιά θα είναι καλύτερη γιατί άρχισαν να διφαίνονται τα σημάδια ανάκαμψης στο εξωτερικό.

Η Sim Tec αναφέρει ότι αντιμετώπισε την κρίση  με εσωτερική αναδιοργάνωση  με την εφαρμογή ενός πιο αποδοτικού CRM(συστήματος εξυπηρέτησης των πελατών) και παράλληλα έδωσε έμφαση στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών  τεχνικής υποστήριξης και όχι μόνο  στην απλή πώληση τεχνικού λογισμικού, κάτι που εκτίμησαν οι πελάτες, επισημαίνει.
Η κυρία Φαλτσή δεν αναγνωρίζει ότι η κρίση επηρέασε συνολικά τον κλάδο καθώς οι επιχειρήσεις πελάτες «πάγωσαν» σε ορισμένες περιπτώσεις ή περιόρισαν τις επενδύσεις σε τεχνικό λογισμικό. Το γεγονός αυτό είναι πιο έντονο στην περίπτωση του κλάδου των κατασκευών που είχε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις τονίζει. «Οι επενδύσεις που θα έκαναν το 2009 σε τεχνικό λογισμικό έχουν μετατεθεί για το 2010», συμπληρώνει. Πιστεύει ότι φέτος θα ανακάμψει ο κλάδος , καθώς θα αρχίσει να τρέχει το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος και άρα οι επενδύσεις σε λογισμικό.
Το ισχυρό portfolio προιόντων που διαθέτει η Sim Tec, αντιπροσωπεύοντας μεγάλες εταιρείες όπως η ANSYS και η Autodesk και οι στρατηγικής σημασίας κινήσεις της εταιρείας, θέτουν τις προυποθέσεις για σταθερή ανάπτυξη στην Ελλάδα και τη Νότιο-ανατολική Ευρώπη, υπογραμμίζει.

Ειδικότερα η SimTec είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Ansys, Inc. στη Νοτιανατολική Ευρώπη. H Ansys, Inc.  είναι παγκόσμια πρωτοπόρος στο χώρο του CAE τεχνικού λογισμικού για μηχανικούς και άλλους επιστήμονες.
H SimTec Ε.Π.Ε., που  δραστηριοποιείται στο χώρο του εξειδικευμένου τεχνικού λογισμικού και ειδικότερα στους τομείς υπολογιστικής ανάλυσης και προσομοίωσης και τρισδιάστατης σχεδίασης  ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2001. Η SimTec συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράματα ως υπεργολάβος εκπόνησης μελετών CFD. Επίσης συμμετέχει στο Ανθρώπινο Δίκτυο Ερευνητικής και Τεχνολογικής Επιμόρφωσης "Ενεργειακές Τεχνολογίες για Βιώσιμη Ανάπτυξη" σε πρόγραμμα δικρατικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ, σε ΠΑΒΕ/ΝΕ και στον Περιφερειακό Πόλο Καινοτομίας Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του οποίου υλοποιήθηκε το ερευνητικό έργο "Ανάπτυξη προηγμένων σημασιολογικών τεχνικών για την ολοκληρωμένη επεξεργασία του τρισδιάστατου ενδοστεφανιαίου υπερηχογραφήματος".