Skip to main content

Δυνατά για την Α' Θεσσαλονίκης ο Σιμόπουλος

Πώς σχολίασε ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ τους γαλάζιους βουλευτές στην Α' Θεσσαλονίκης.

Την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος στη «δύσκολη περιφέρεια της Α' Θεσσαλονίκης» με τη ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές γνωστοποίησε ο αναπληρωτής γραμματέας παραγωγικών τομέων της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος,  «καρφώνοντας» παράλληλα για τους γαλάζιους βουλευτές που εκλέγονται στην εν λόγω περιφέρεια.

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους της πόλης, ο κ. Σιμόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «εγώ κινούμε πολιτικά ώστε στις επόμενες εκλογές να είμαι υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης», αν και αναγνώρισε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και το καταστατικό που πρέπει να ακολουθήσουν τα όργανα του κόμματος για να εκρίνουν την υποψηφιότητά του

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι οι άλλοι βουλευτές έχουν το προβάδισμα λόγω αναγνωρισιμότητας, τονίζοντας πάντως ότι «εγώ θέλω να εκλεγώ όντας φορέας απόψεων και όχι από τις χειραψίες στα καφενεία». Δεν παρέλειψε να αφήσει και υπονοούμενα για τους λοιπούς γαλάζιους ενδιαφερόμενους, σημειώνοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου πως «αν ήταν στο χέρι τους θα κατάρτιζαν οι ίδιοι τη λίστα».

Ερωτώμενος αν η ΝΔ στήριξε επαρκώς τον Γκιουλέκα στις δημοτικές εκλογές, απάντησε πως η παράταξη συστρατεύτηκε πίσω του και μάλιστα τόνισε πως αν ο κ. Γκιουλέκας εκτιμά το αντίθετο θα πρέπει να βγει να κατονομάσει ποιους εννοεί συγκεκριμένα ότι τον «πολέμησαν».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν η ΝΔ είναι έτοιμη να κυβερνήσει τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι περισσότερο έτοιμη η ΝΔ τώρα απ' οτι ήταν το ΠΑΣΟΚ το 2009».

Ακόμα χαρακτήρισε θετικό το μέχρι σήμερα έργο του Γιάννη Μπουτάρη, κυρίως στον τουρισμό και το κυκλοφοριακό, αλλά εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου (πχ Κεμάλ ή για την παρέλαση των gay) «που απλώς προκαλούν χωρίς να έχουν καμία ωφέλεια».

Εξάλλου, τόνισε ότι κυρίως ο ιδιωτικός τομέας δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση, ενώ εξαπέλυσε βολές κατά του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο «εδώ και μήνες μας βομβαρδίζει με ανακοινώσεις για επικείμενη αύξηση της ρευστότητας στην αγορά, χωρίς ουσιαστικά ναπροχωράει τίποτα».