Skip to main content

Δύο κρίσιμες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ασφαλιστικό

Με μερικές διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου να απαλύνουν - διότι περί ανατροπής ούτε λόγος - τις άσχημες εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει στ
Με μερικές διορθωτικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής θα επιχειρήσει η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου να απαλύνουν - διότι περί ανατροπής ούτε λόγος - τις άσχημες εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει στο εκλογικό σώμα η εκ βάθρων αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, ενόψει της σημερινής συζήτησης στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας με ειδική διάταξη θα ανακοινώσει την πρόθεσή του να εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο τις επικουρικές συντάξεις, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των κοινωνικών φορέων. Η κίνηση αυτή μπορεί να μην είναι «ματ», ωστόσο θεωρείται και είναι σημαντική στην σκακιέρα των εντυπώσεων, που θα στηθεί το επόμενο 48ωρο.

Επίσης, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αρμόδιο κυβερνητικό επιτελείο μελετά τη μείωση του κόστους εξαγοράς του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ούτως ώστε να μην απλησίαστο, όπως σήμερα. Και αυτό είναι ένα από τα βασικά αιτήματα της πλευράς των εργαζομένων και αναμένεται ότι θα λειτουργήσει, έστω κατά τι, κατευναστικά, μετριάζοντας κάπως τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα που η συζήτηση για το ασφαλιστικό βρίσκεται στο φόρτε της. Παρ’ όλα αυτά, στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν τρέφουν αυταπάτες και γνωρίζουν πολύ καλά ότι στη Βουλή, από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, θα δοθεί κυριολεκτικά «μάχη» για να περάσει το σχέδιο νόμου.