Skip to main content

Δύο τραυματισμοί αστυνομικών και δύο συλλήψεις

Για αναίτια και απρόκλητη ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών κάνει λόγο η ΕΛΑΣ για την επίθεση κουκουλοφόρων σε διμορία των ΜΑΤ, τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Για αναίτια και απρόκλητη ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών (μολότοφ), καθώς και τεμαχίων πλακών πεζοδρομίου, σε βάρος αστυνομικών, που εκτελούσαν Υπηρεσία στην ανωτέρω περιοχή, κάνει λόγο η ΕΛΑΣ για την επίθεση κουκουλοφόρων σε διμορία των ΜΑΤ, τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Γούναρη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν άμεσα τα επιτιθέμενα άτομα, τα οποία τράπηκαν σε φυγή προς τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την ευρύτερη περιοχή του Πανεπιστημίου προσήχθησαν συνολικά (40) άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 23 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για «Διατάραξη της κοινής ειρήνης», «Εμπρησμό», «Έκρηξη», «Παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες», «Βαριά σωματική βλάβη», Νόμο «Περί Όπλων», «Αντίσταση», «Επικίνδυνη σωματική βλάβη» και «Άνευ άδειας κατοχή ασυρμάτου ραδιοπομπού».

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης και των συλλήψεων, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.