Skip to main content

Δυσκολίες σε 2010 και 2011 προβλέπει ο Tαμβακάκης

Το 2010 και το 2011 θα είναι δύσκολα έτη λόγω των προβλημάτων, που ζει η ελληνική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Απόστολος Ταμβακάκης σε έκθεσή του προς τους μ
Το 2010 και το 2011 θα είναι δύσκολα έτη λόγω των προβλημάτων, που ζει η ελληνική οικονομία, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ.  Απόστολος Ταμβακάκης σε έκθεσή του προς τους μετόχους του ομίλου.

«Το 2010 και 2011 αναμένεται ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα χρόνια δεδομένων των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε καλή κατάσταση αναφορικά με την κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ταμβακάκης στην ετήσια σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι προτεραιότητες για τον όμιλο της Εθνικής το 2010 θα είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και της κεφαλαιακής επάρκειας.

Σύμφωνα με τον κ. Ταμβακάκη αναμένεται πιστωτική επέκταση άνω του 20% στην Τουρκία, καθώς σχεδιάζεται εξάπλωση δικτύου της Τράπεζας, ενώ αναφορικά με την επέκταση στην Ευρώπη, ο ίδιος δήλωσε ότι θα κατασθεί δυνατή, όταν υπάρξουν ενδείξεις ανάπτυξης.

Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, πρώτη μεταξύ των μεγάλων τραπεζών, στις 26 Μαΐου.