Skip to main content

«Δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα με τη Siemens»

Η υπόθεση της Siemens είναι περίπλοκη, επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Κωστής Χατζηδάκης και ευχήθηκε οι εξεταστικές επιτροπές και η δικαιοσύνη να αποκαλύψουν όλους όσοι έχουν διαπλακεί.
Η υπόθεση της Siemens είναι περίπλοκη, επεσήμανε μιλώντας στον Real Fm o Κωστής Χατζηδάκης και ευχήθηκε οι εξεταστικές επιτροπές και η δικαιοσύνη να αποκαλύψουν όλους όσοι έχουν διαπλακεί - «έχουν βάλει το χέρι στο μέλι», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «για να σταματήσει όλη αυτή η συζήτηση».

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε πως είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για περίπλοκη υπόθεση, ξεκαθάρισε, πάντως, πως «πρέπει όλοι να βοηθήσουμε και να μην συγκαλύψουμε ευθύνες οιουδήποτε».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ του συνάντηση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, καθώς στη συνάντηση που είχε συγκαλέσει όταν ήταν υπουργός με τις τεχνικές εταιρίες για τις καθυστερήσεις στα έργα της ΕΡΓΟΣΕ δεν παρευρέθη.

«Γνώρισα πολλούς επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στο Ανάπτυξης. Αν θέλετε από λόγους συμπτώσεως, τυχαίνει να μην έχω συναντηθεί ποτέ μαζί του, ούτε να έχω τηλεφωνική επικοινωνία», σημείωσε και κατέληξε:

«Μπορεί να με κατηγορήσει κανείς για νεοφιλελεύθερο, για δεξιό, αλλά στα ζητήματα της διαφάνειας δεν δέχομαι κουβέντα».