Skip to main content

Δυσπιστία απέναντι στη ΝΔ

Αντιμέτωπη με ευρεία κοινωνική δυσπιστία βρίσκεται η ΝΔ οκτώ μήνες μετά την εκλογική της ήττα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση.
Αντιμέτωπη με ευρεία κοινωνική δυσπιστία βρίσκεται η ΝΔ οκτώ μήνες μετά την εκλογική της ήττα, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».

Συγκεκριμένα, 7 στους 10 πολίτες και 6 στους 10 οπαδούς της εκτιμούν ότι η ΝΔ κινείται «σε λάθος κατεύθυνση», ενώ 1 στους 3 πολίτες πιστεύει ότι η επάνοδός της στην εξουσία θα αργήσει.

Το ενδεχόμενο διάσπασής της θεωρείται πλειοψηφικά πιθανό, όχι μόνο στο σύνολο του εκλογικού σώματος (61%, 6 στους 10 ερωτηθέντες), αλλά ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματος (54%, 5 στους 10 ψηφοφόρους της).

Ισχυρό πλήγμα φαίνεται, όμως, πως έχει δεχθεί και η εικόνα του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, καθώς το 55% των ερωτηθέντων (39% στη Ν.Δ.) τον υποδεικνύει (αυθόρμητα) ως τον κύριο υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα της αντιπολίτευσης.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, οι αρνητικές κρίσεις για το πρόσωπό του προσεγγίζουν το 76% (46% στους ψηφοφόρους της ΝΔ). Αίσθηση προκαλεί επίσης ότι 8 στους 10 πολίτες (79%) αλλά και 7 στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ. (68%) πιστεύουν ότι ο τέως πρωθυπουργός δεν έχει πλέον μέλλον στην πολιτική ζωή της χώρας.