Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΑΥΘ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΘΑ ΕΚΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Η ΕΑΥΘ τονίζει ότι σημαντικός αριθμός αστυνομικών θα μετακινηθεί από άλλους νομούς στη Θεσσαλονίκη. Καμπανάκι για τη διασπορά κορωνοϊού.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης εν όψει των μέτρων τάξης που ανακοινώθηκαν για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει η Ένωση, σημαντικός αριθμός αστυνομικών μεταξύ άλλων θα μετακινηθεί από άλλους νομούς στη Θεσσαλονίκη, θα συγκροτηθούν διμοιρίες ετοιμότητας με αστυνομικούς από κάθε Υπηρεσία της ΓΑΔΘ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί συνωστισμός σε χώρους και συγχρωτισμός ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές υπηρεσίες.

«Τα μέτρα τάξης που απεστάλησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, όχι μόνο δεν έχουν προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες, τουναντίον βασίζονται στη συνήθη τακτική του copy-paste», τονίζει η Ένωση.

«Κι αν ο κύριος στόχος της Ηγεσίας είναι η αυριανή αποφυγή επεισοδίων, υπενθυμίζουμε ότι ο απώτερος στόχος όλων μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη που κάθε μέρα μετρά τις πληγές της», προσθέτει.

Η Ένωση καλεί την ηγεσία του Σώματος «να προστατεύσει με κάθε τρόπο την υγεία των συναδέλφων μας, εφαρμόζοντας πρωτίστως τα ισχύοντα μέτρα για τις συναθροίσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τις κρίσιμες αυτές στιγμές, που η ανθρωπότητα βιώνει τις συνέπειες από την αμείλικτη επέλαση της πανδημίας, η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει να εκδίδει αβασάνιστα διαταγές που εκθέτουν την υγεία των Αστυνομικών και της κοινωνίας.

Τα μέτρα τάξης που απεστάλησαν στις αστυνομικές Υπηρεσίες για τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, όχι μόνο δεν έχουν προσαρμοστεί στις παρούσες συνθήκες, τουναντίον βασίζονται στη συνήθη τακτική του copy-paste.

Ως εκ τούτου, σημαντικός αριθμός Αστυνομικών θα μετακινηθεί από άλλους Νομούς στη Θεσσαλονίκη, θα συγκροτηθούν διμοιρίες ετοιμότητας με Αστυνομικούς από κάθε Υπηρεσία της ΓΑΔΘ, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, το προσωπικό θα τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής στην έδρα των Υπηρεσιών. Τα προαναφερόμενα ισοδυναμούν με συνωστισμό στους χώρους και συγχρωτισμό ατόμων που προέρχονται από διαφορετικές Υπηρεσίες. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η τακτική αυτή, εφόσον εφαρμοστεί, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εκτίναξη των κρουσμάτων στο Σώμα και στην πόλη.

Κι αν ο κύριος στόχος της Ηγεσίας είναι η αυριανή αποφυγή επεισοδίων, υπενθυμίζουμε ότι ο απώτερος στόχος όλων μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη που κάθε μέρα μετρά τις πληγές της.

Δεν επιτρέπεται οι Αστυνομικοί που είναι ταγοί της νομιμότητας και ελέγχουν τους συμπολίτες τους για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να συναθροίζονται με βούληση των ανωτέρων τους, ρισκάροντας την υγεία τους και των οικογενειών τους.

Μέχρι σήμερα, ο συνεχής καθημερινός αγώνας και το ακατάβλητο φιλότιμό μας δεν έχουν εκτιμηθεί στο ελάχιστο. Εκτός από ένα δημόσιο “ευχαριστώ” και πολλά “θα”, ο Έλληνας Αστυνομικός έχει αφεθεί στο έλεος της πανδημίας.

Καλούμε την Ηγεσία του Σώματος, έστω την ύστατη στιγμή, να προστατεύσει με κάθε τρόπο την υγεία των συναδέλφων μας, εφαρμόζοντας πρωτίστως τα ισχύοντα μέτρα για τις συναθροίσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ