Skip to main content

EasyJet: Μείωση κερδών κατά 65%

Μειωμένη είναι η η ετήσια κερδοφορία της αεροπορικής εταιρίας easyJet σχεδόν κατά 65%, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.
Μειωμένη είναι η η ετήσια κερδοφορία της αεροπορικής εταιρίας easyJet σχεδόν κατά 65%, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, ενώ επικαλείται ότι η αιτία της πτώσης είναι το  υψηλό κόστος των καυσίμων.

Τα προ φόρων κέρδη του αερομεταφορέα υποχώρησαν στα 43,7 εκατ. στερλίνες (73,6 εκατ. δολ.), ενώ τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 12,9% στα 2,66 δισ. στερλίνες.

Ανοδικά κινήθηκαν επίσης ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε η εταιρία και ο δείκτης πληρότητας των αεροσκαφών της.

«Υπήρξε μια μείωση στην τιμή αγοράς του καυσίμου και, έτσι, εκτιμούμε ότι θα δούμε βελτίωση των κερδών μας κατά 100 εκατ. στερλίνες το 2010», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Άντι Χάρισον.

Κατά την οικονομική χρήση 2008/09 οι δαπάνες της easyJet για καύσιμα αυξήθηκαν κατά 14% στα 807,2 εκατ. στερλίνες.

Οι μετοχές της εταιρίας, οι οποίες έχουν ενισχυθεί κατά 16% τους τρεις τελευταίους μήνες, υποχωρούσαν νωρίτερα σήμερα κατά 2% στις 384,2 πένες, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία σε περίπου 1,6 δισ. στερλίνες.

Ωστόσο, η διοίκησή της εμφανίστηκε αισιόδοξη ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς θα υπάρξουν υψηλότερα κέρδη.