Skip to main content

ΕΒΕΘ: Επιχειρηματική αποστολή σε Κονγκό

Στη διοργάνωση διερευνητικής επιχειρηματικής αποστολής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Δημοκρατία του Κονγκό συμμετέχει το ΕΒΕΘ, δια του Γραφείου Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον ελλη

Στη διοργάνωση διερευνητικής επιχειρηματικής αποστολής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και τη Δημοκρατία του Κονγκό συμμετέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, δια του Γραφείου Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) με τον ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα, που εδρεύει στους χώρους του ΕΒΕΘ.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 15 Δεκεμβρίου 2012 και συνδιοργανώνεται με άλλους ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς φορείς, οι οποίοι φιλοξενούν αντίστοιχα Γραφεία Διασύνδεσης, με επικεφαλής τον Οργανισμό Προώθησης Εμπορίου και Επενδύσεων της Φλάνδρας Βελγίου (Flanders Investment and Trade).

Τα μέλη της αποστολής θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κρατικών αρχών της κάθε χώρας, επιμελητηρίων, επιχειρήσεων καθώς και των διεθνών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές (Ευρωπαϊκή Ένωση, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΗΕ, Τράπεζα για την Ανάπτυξη της Αφρικής) και θα ενημερωθούν για τα αναπτυξιακά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη αλλά και για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν.

Η αποστολή κρίνεται από τους διοργανωτές σημαντική, τόσο λόγω των ευκαιριών που προσφέρουν οι αναπτυσσόμενες αυτές αγορές - ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις οι οποίες θα σπεύσουν πρώτες να τις αξιοποιήσουν - αλλά και λόγω της συμμετοχής στην αποστολή εταιριών απ΄ όλη την Ευρώπη. Οι τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι αυτοί της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης φυσικών πόρων, της πληροφορικής, των επικοινωνιών, των κατασκευών, των δομικών υλικών, των τροφίμων, των συμβουλευτικών υπηρεσιών κ.α.  

Από κάθε χώρα θα συμμετάσχουν περί τις 15 επιχειρήσεις, απαραίτητη δε προϋπόθεση είναι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν είναι να μιλούν αγγλικά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το ακόλουθο δελτίο και να το δηλώσουν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012, στο Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας με τον Ελληνικό Ιδιωτικό Τομέα απ’ όπου μπορούν να παίρνουν και περισσότερες πληροφορίες (τηλ. 2310 370120, 2310370132).