Skip to main content

Έχασε από την Μπενφίκα και έκανε αρνητικό ρεκόρ η ΑΕΚ (video)

Το εντυπωσιακό φάουλ του Άλεξ Γκριμάλδο έκρινε την αναμέτρηση και η «Ένωση» έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερματίζει τελευταία σε όμιλο με μηδέν.

Με μία ακόμη ήττα έκλεισε η ΑΕΚ τις φετινές ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις καθώς έχασε με 1-0 από την Μπενφίκα στο «da Luz» για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των «Αετών» πέτυχε στο 88’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Άλεξ Γκριμάλδο καρφώνοντας την μπάλα με το αριστερό στην αριστερή γωνία του Βασίλη Μπάρκα που είχε μείνει άγαλμα.

Σημειώνεται πως οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν την αναμέτρηση με 10 ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Κωνσταντίνου Γαλανόπουλου με 2η κίτρινη κάρτα στο 86’ ενώ οι Λουζιτανοί -που με το αποψινό συμπλήρωσαν 100 παιχνίδια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση- είχαν δύο δοκάρια με τον Χάρις Σεφέροβιτς, στο 70’ με κεφαλιά και στο 89’ με σουτ.

Μάλιστα ο Σκωτσέζος διαιτητής, Μπόμπι Μάντεν απέβαλε και τον Μαρίνο Ουζουνίδη που διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Μοιραία, η «Ένωση» αποχαιρετά για φέτος τα κύπελλα Ευρώπης όντας απογοητευτική και σαν να μην έφτανε αυτό, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που τερματίζει τελευταία σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με μηδέν βαθμούς και 21η συνολικά στον θεσμό.

Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε στα 3 φετινά ευρωπαϊκά του παιχνίδια εκτός έδρας για τον θεσμό και συγκεκριμένα σε Άμστερνταμ, Μόναχο και Λισαβόνα να καταγράψει ούτε μία τελική φάση στην εστία.

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Γκριμάλδο, Ρούμπεν Ντίας, Σεφέροβιτς, Σεμέδο, Πίτσι (59' Σέρβι), Ράφα Σίλβα (34' Ζίβκοβιτς), Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Ζοάο Φέλιξ (77' Καστίγιο), Ζέντσον Φερνάντες.

ΑΕΚ (Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Μοράν (77' Γκάλο), Κλωναρίδης (61' Γιαννιώτας), Μπογέ (68' Μάνταλος), Πόνσε.