Skip to main content

Έχασε χωρίς... να το καταλάβει ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και ξεκινάει 4ος στα πλέι οφ

Με... άδεια χέρια έφυγε ο Δικέφαλος από τη Λεωφόρο, όπου γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό με 2-1 και πλέον μπαίνει στα πλέι οφ από την 4η θέση!

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην αυλαία της κανονικής ροής του πρωταθλήματος της Super League. Έτσι, πλέον, ο Δικέφαλος θα ξεκινήσει στη διαδικασία των πλέι οφ από την 4η θέση, μόλις δύο βαθμούς μπροστά από το Τριφύλλι, τέσσερις βαθμούς πίσω από τον δεύτερο Άρη (κέρδισε τον ΟΦΗ στο Βικελίδης με το... γνώριμο 1-0) και έναν πίσω από την ΑΕΚ, που και αυτή γνώρισε την ήττα στον Βόλο.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική στο ματς στο 13’ με τον Ελ Καντουρί, ο οποίος βρήκε χώρο κι εκτέλεσε απ’ το ύψος τη περιοχής, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω απ’ τα δοκάρια. Στο 17’ από σέντρα του Σβαμπ, ο «ξεχασμένος» στο πίσω δοκάρι Αντρίγια Ζίβκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, όχι πολύ «γεμάτα» (η μπάλα βρήκε λίγο και στο στήθος του) και πέρασε ελάχιστα άουτ απ’ το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Ο Δικέφαλος του Βορρά συνέχισε να είναι πιεστικός και στο 26’ πλησίασε ξανά την περιοχή των γηπεδούχων με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος επιχείρησε την αγαπημένη του κίνηση συγκλίνοντας προς τα μέσα, όμως το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κρέσπο βρήκε χώρο, ανέβηκε πολύ ψηλά και δοκίμασε ένα συρτό σουτ από τα αριστερά, το οποίο πέρασε λίγο άουτ απ’ το δοκάρι του Διούδη, ενώ στο 37’ από σέντρα του Ουάρντα και χλιαρή απομάκρυνση προς τα μέσα του Χουάνκαρ, ο Τζόλης έπιασε κεφαλιά η οποία έφυγε άουτ.

Στο 39’, κόντρα στην εικόνα και στη ροή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πήρε «κεφάλι» στο σκορ, όταν από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης βγήκε στο δεξί άκρο κι έκανε πολύ ωραία σέντρα προς τον Μακέντα, ο οποίος νίκησε με κεφαλιά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επέλεξε να πάει σε ένα πιο συντηρητικό μοτίβο, αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν πολύ πιο επικίνδυνος, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη του τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Στο 69’ μάλιστα έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν σε απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΟΚ (μετά από κόρνερ του Χατζηγιοβάνη), ο Αγιούμπ έπιασε εναέριο βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Στο 82’ από μπαλιά του Βιγιαφάνιες, ο Καρλίτος έφυγε στην κόντρα, γύρισε τη μπάλα προς τον Ενγκμπακοτό, ο οποίος πλάσαρε αλλά νικήθηκε απ’ τον Ζίβκοβιτς, όμως στην επαναφορά ο Ιωαννίδης έκανε από κοντά το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «πράσινων», ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει στο 84’ με τον Κρμέντσικ. Από ωραία μπαλιά του Ροντρίγκο, ο Σφιντέρσκι «τσίμπησε» τη μπάλα προ του Διούδη, έκανε παράλληλη μπαλιά από δύσκολη θέση με τον Κρμέντσικ να μειώνει από κοντά σε 2-1 για το δικέφαλο του Βορρά. Στα λεπτά που απέμειναν, ο Παναθηναϊκός κράτησε ως το τέλος το προβάδισμά του και πήρε μία πολύτιμη νίκη που τον έβαλε ξανά πολύ γερά στο «κόλπο» της Ευρώπης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Νιάς, Μαουρίσιο, Αγιούμπ (74’ λ. τρ. Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (81’ λ τρ. Καρλίτος), Βιγιαφάνιες, Μακέντα (53’ λ. τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ (Π. Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (74’ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπαμπά, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (67’ Κρμέντσικ), Τζόλης (85’ Μουργκ) Σφιντέρσκι.