Skip to main content

Έχασε ιστορική ευκαιρία ο ΠΑΟΚ - Ήττα με 1-2 από Κρασνοντάρ

Ο δικέφαλος έχασε ιστορική ευκαιρία πρόκρισης καθώς ηττήθηκε 1-2 από την Κρασνοντάρ και έμεινε εκτός ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-2 από την Κρασνοντάρ στην Τούμπα για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έχασε ιστορική ευκαιρία πρόκρισης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 2-4 στους επιμέρους αγώνες με την Ρωσική ομάδα.

O Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε τον ΠΑΟΚ σε σχηματισμό 3-4-3, τους Ζ. Ζίφκοβιτς στο τέρμα, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης στην άμυνα, Κρέσπο από τα δεξιά και Γιαννούλης στα αριστερά ως φουλ μπακ, Σβαμπ και Έλ Καντουρί στο κέντρο, με τους Α. Ζίφκοβιτς, Πέλκα και Τζόλη να είναι η τριπλέτα της επίθεσης.

Από την πλευρά του ο Μουσάεφ επέλεξε το 4-3-3 με τον Σαφόνοφ στο τέρμα, Πετρόφ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρεζ στην άμυνα, Ούτκιν, Καζίνσκι, Βιλένα στο κέντρο και τους, Κλάεσον, Καμπελά και Μπεργκ στην επίθεση.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 16’ με τον Ζίβκοβιτς να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Σαφόνοφ σε συρτό σουτ που έκανε. Η ταχύτητα της επιθετικής τριάδας των γηπεδούχων προκάλεσε προβλήματα στην οπισθοφυλακή της Κράσνονταρ, όπως με τον Τζόλη (21’) σε φάση που έμεινε στη φάση, παρά το «τσαφ» στην αντίπαλη περιοχή. Η Κρασνοντάρ υπενθύμισε ότι έχει ποιότητα επιθετικά, αλλά επί της ουσίας απείλησε μόλις μια φορά, με την κεφαλιά του Κάιο (14’).

Μέσα σε έξι λεπτά, ο ΠΑΟΚ έχασε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες του, από τις οποίες θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο και να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. Η αντεπίθεση στο 29’ ήταν καλή, άλλα όχι κι η απόφαση του Πέλκα να μην πασάρει έγκαιρα κι ενώ είχε αρκετές επιλογές για πάσα κόντρα σε ανοιχτή άμυνα. Ακόμα πιο μεγάλη κι η μεγαλύτερή του στο α’ μέρος ήταν στο 34’, όταν έπαιξε κάτι σαν βόλεϊ στην αντίπαλη περιοχή με κεφαλιά Ίνγκασον για τον Κρέσπο που από θέση βολής κι αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα πάνω στον Σαφόνοφ.

Δεύτερο ημίχρονο

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τις δυο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει και πάλι ρυθμό και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ. Ο Ζίβκοβιτς δε βρήκε στόχο στο 47′ και το 55′. ενώ η κεφαλιά του Βαρέλα στο 56′ έφυγε λίγο άουτ. Στο 58′, Τσόλακ και Ουαγκέ πέρασαν στις θέσεις των Πέλκα και Κρέσπο. Ο Τσόλακ μάλιστα λίγο έλειψε να σκοράρει λίγο μετά αλλά στο ψαλιδάκι που επιχείρησε δε βρήκε καλά την μπάλα.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ, στο 72′ ήρθε η πλέον άτυχη στιγμή να αλλάξει τα δεδομένα. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Μιχαηλίδης δεν υπολόγισε καλά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 0-1. Ο δικέφαλος κατάφερε να απαντήσει στο 76′ με κεφαλιά του Ελ Καντουρί που έκανε το 1-1, αλλά δυο λεπτά αργότερα έγινε το 1-2 και το έργο τελείωσε. Στο 78′, το σουτ του Βιλένα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Καμπελά έκανε το 1-2, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ο δικέφαλος του βορρά θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία από τους ομίλους του Europa League.

Γκολ: Ελ Καντουρί 76′ (κεφαλιά) / Μιχαηλίδης 72′ (αυτογκόλ), Καμπελά 78′ (σουτ)

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα (Σφιντέρσκι 76′), Μιχαηλίδης, Κρέσπο (Ουαγκέ 58′), Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (Τσόλακ 58′), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης.

Κρασνοντάρ: Σαφόνοβ, Πετρόβ, Μαρτίνοβιτς, Κάιο, Ραμίρεζ, Ούτκιν (Σμολίνκοφ 58′), Καζίνσκι (Καμπολόφ 83′), Βιλένα, Κλάεσον, Καμπελά, Μπεργκ.

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία)

Βοηθοί: Τζιαλατίνι (Ιταλία), Πρέτι (Ιταλία)