Skip to main content

Έχασε την πρόκριση ο Άρης από τον Ολυμπιακό με μοιραίο τον Κουέστα (video)

Ο κίπερ του Άρη δεν κατάλαβε την παρουσία του Μπουχαλάκη, που του έκλεψε τη μπάλα και σκόραρε, με τους κιτρινόμαυρους να χάνουν την πρόκριση.

Ο Άρης ήταν αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, όμως το μεγάλο λάθος του Χούλιαν Κουέστα του στέρησε την πρόκριση έρχομενος ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Το γκολ για τους κιτρινόμαυρους στο 55΄με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μπρούνο Γκάμα, ισοφάριση για τους ερυθρόλευκους με τον Μπουχάλακη στο 87΄.

Μέσα σε ένα δίλεπτο χάθηκαν οι πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Στο 8’ ο Γιώργος Μασούρας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ούγκο Κάιπερς στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Χουλιάν Κουέστα.

Ίδια κατάληξη, ένα λεπτό αργότερα, είχε και το σουτ που επιχείρησε ο Λούκας Σάσα μετά το γύρισμα του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στο πρώτο μέρος, αφού οι κιτρινόμαυροι έδωσαν χώρο, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Κουέστα. Ένα γυριστό του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς έπειτα από γύρισμα του Μασούρα στο 45’ ήταν απλή... καταγραφή στα στατιστικά.

Τα πάντα άλλαξαν στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Ματίας Γκεστράνιους υπέδειξε στο 50’ πέναλτι σε σπρώξιμο του Θανάση Ανδρούτσου πάνω στον Τζέιμς Τζέγκο. Μετά από τετράλεπτες διαβουλεύσεις του Φιλανδού διαιτητή με το VAR, ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

Σκορ πρόκρισης για τον Άρη... Ο Μαρτίνς πραγματοποίησε όλες τις αλλαγές σε διάστημα δέκα λεπτών, ο Μάντζιος «απάντησε» θέλοντας να... σβήσει το ματς. Τα κατάφερνε ιδανικά και τίποτα δεν προμήνυε τι θα συνέβαινε στο 87ο λεπτό: ο Μπουχαλάκης περίμενε σαν... κλέφτης στο δοκάρι τον Κουέστα να αφήσει την μπάλα στο έδαφος, του την πήρε και σε κενή εστία σκόραρε.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τον Ολυμπιακό να παίρνει δραματική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)
Α’ Βοηθός: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
Β’ Βοηθός: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ (Ανατολικής Αττικής)
4ος Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
VAR: Γκιλ Πάβελ (Πολωνία)
AVAR: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Τζέγκο, Σούντγκρεν - Τιάγκο Σίλβα, Κρίστινσον, Ελ Αραμπί.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (75’ Σίλβα), Γκάμα (85’ Μπεναλουάν), Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μάνος (75’ Κάτσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Μπα (76’ Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σίλβα (66’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (66’ Μπρούμα), Χασάν, Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί).