Skip to main content

«Έχεις τη φύση στο χέρι σου» - Εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον

Λουλούδια θα διανεμηθούν μεταξύ άλλων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων για το φυτέψουν στον δικό τους χώρο ή στο σχολείο τους.

Η Χ.Α.Ν.Θ. και το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνοντας μια σειρά από συμβολικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος. Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινού τους προγράμματος Μετράμε Χρόνια - Μετράμε Πράξεις.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα διανεμηθούν λουλούδια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων, στο υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων της πόλης, σε πολίτες και σε εθελοντικούς φορείς, με την προτροπή να φυτέψουν το δικό τους φυτό στο σχολείο, στο σπίτι ή στον ιδιωτικό χώρο τους.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε τηλεδικτυακή δράση «Έχεις τη φύση στο χέρι σου» και να στείλουν φωτογραφίες, video και stories με τα φυτά τους πριν ή αφού τα φυτέψουν, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος «Έχουμε μόνο μία Γη»!

Με ποιον τρόπο;

  • Μοιράζοντας τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hashtags #OnlyOneEarth #WorldEnvironmentDay και κάνοντας tag το @ymca_socialaction
  • Στέλνοντας τη φωτογραφία ή το βίντεό τους (μικρότερο του 1') στο email socialaction@ymca.gr έτσι ώστε να ενωθεί η προσπάθειά τους με αυτές που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο για να γίνει το μήνυμα «Έχουμε μόνο μία Γη» ακόμη πιο δυνατό
  • Μένοντας συντονισμένοι στη σελίδα στο Instagram

 

Πρόγραμμα Δράσεων Εβδομάδας 30/5-5/6