Skip to main content

Αιχμές Δένδια σε Παππά για τη δομή και τη λειτουργία της ΕΡΤ

Παράλληλα άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση αναφερόμενος στο χθεσινό tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά που κατήγγειλε λάσπη και συκοφαντίες

Σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας αναφερόμενος σε ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση και τη λειτουργία της ΕΡΤ.

Κατά την αγόρευση σε επίκαιρη ερώτηση «σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.» , ο κ. Δένδιας άφησε αιχμές προς τον υπουργό ότι δεν απάντησε για την αξιολόγηση των δομών της ΕΡΤ, για την περιγραφή των οργανικών θέσεων και  για τον τρόπο διασφάλισης της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του προγράμματος.

«Επικρίνατε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση. Ποια ήταν όμως η δική σας αντίληψη; Ήταν ο ν. 4324/15 όπου προβλέπατε μεταξύ άλλων: “Η ΕΡΤ συμβάλει, κατά το άρθρο 2 του νόμου, στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, στη διασφάλιση της πολυφωνίας και σέβεται την αξία του ανθρώπου”. Όπως σεβαστήκατε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκρίνοντας τον με θεωρητικούς του φασισμού!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας παράλληλα άφησε αιχμές προς την κυβέρνηση αναφερόμενος στο χθεσινό tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά που κατήγγειλε, «λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες», που «υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια» του. «Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, πιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται».

«Όταν υπάρχει τέτοια δήλωση για εκβιαστές και πιστόλια του συστήματος, όταν υπάρχει επιστολή παραίτησης που δεν δίδεται στην δημοσιότητα, είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μην αισθάνεται την ανάγκη να πει οτιδήποτε και να μην δίδει την ίδια την επιστολή στη δημοσιότητα ;», διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ.