Skip to main content

Αιχμές Μητσοτάκη για ΟΑΣΘ: Αρκετά με τους κηφήνες - ΣΔΙΤ η λύση

Η απάντηση για τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

Αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ μετά την κρατικοποίησή του άφησε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «κομματικούς κηφήνες» και προτείνοντας τη λύση ΣΔΙΤ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

«Από τη μεγαλύτερη εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία έχουν να ωφεληθούν όλοι. Ακόμη και οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω Συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. «Παραδείγματα υπάρχουν πολλά. Όπως τα 24 σχολεία στην Αττική. Όπου χτίστηκαν σύγχρονα, πρότυπα, σχολεία σε υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας, όπως το Κερατσίνι», είπε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

«Και στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκεται και η απάντηση για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Αρκετά πια με τους κομματικούς κηφήνες που το μόνο προσόν που διαθέτουν είναι πλεόνασμα θράσους και αλαζονείας, αφήνοντας τα λεωφορεία σε αυτή την άθλια κατάσταση που γνωρίετε όλοι».