Skip to main content

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Ο Κυριάκος δεν σέβεται τη συλλογική σύμβαση του πατέρα του

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης υπογράμμισε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν να μην υιοθετηθεί η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ο σημερινός πρωθυπουργός δεν σέβεται ούτε τη συλλογική σύμβαση του πατέρα του», τόνισε ο πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης αναφορικά με την απόφαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων με την επιχείρηση.

Επιπλέον ο κ. Αδαμίδης, απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς των εργαζομένων ανέφερε ότι η έκπτωση αυτή «δεν ήταν κάτι που προέκυψε από μία οικιοθελή παροχή της εταιρείας, ήταν μια διαδικασία διεκδίκησης και προϊόν συλλογικής σύμβασης», που σύμφωνα με τον ίδιο «την έχουμε υπογράψει με την κυβέρνηση  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Επιπλέον, αναφορικά με τη συγκεκριμένη έκπτωση δήλωσε πως αυτή φορολογείται και παρέχεται έναντι μισθού γεγονός που δεν την καθιστά προνόμιο.

«Θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν να μην υιοθετηθεί (σ.σ. η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων), γιατί μία εταιρεία όπως είναι η ΔΕΗ ή οι θυγατρικές της, ο ΔΕΔΔΗΕ, δεν μπορεί να έχει εργαζομένους δύο ταχυτήτων, δηλαδή κάποιοι με συλλογική σύμβαση και κάποιοι άλλοι χωρίς σύμβαση», επεσήμανε ο Γιώργος Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στις μονιμοποιήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά, πως «ήταν ατυχής η έκφραση για εκκαθάριση μονιμότητας, διότι αυτήν την έχει καταργήσει ο ίδιος ο κ. Χατζηδάκης το 2012 με το δεύτερο μνημόνιο. Εκεί υπήρχε μία διαδικασία όπου καταργήθηκαν όλες οι συμβάσεις μονιμότητας ή που υποκρύπτουν μονιμότητα».

«Τώρα ξαφνικά επιτρέπονται οι προσλήψεις; Αφού ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο σημερινός, έχει πει ότι εγώ θέλω να επαναφέρω το καθεστώς πέντε να αποχωρούν και ένας να προσλαμβάνεται», διερωτήθηκε ο κ. Αδαμίδης και πρόσθεσε, ότι «μετά την τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε το ότι θα απολύεται (σ.σ. κάποιος εργαζόμενος) και χωρίς αιτιολόγηση, τότε μιλάμε για την πλήρη απαξίωση της εργασίας».

Αναφερόμενος δεικτικά στη διοίκηση της εταιρείας ο κ. Αδαμίδης δεν δίστασε να αφήσει αιχμές κατά του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Γεώργιου Στάσση, λέγοντας, πως «έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε ορίσει έναν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο πολύ καλά αμειβόμενο σε σχέση με τους προηγούμενους, γιατί μιλάγαμε και πριν για τα golden boys, και δεν κάνει απολύτως καμία δουλειά, τα κάνει όλα ο κ. Χατζηδάκης»

Υπενθυμίζεται ότι στις 12:30 είχε προγραμματιστεί συνάντηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη.