Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΦΟΡΕΩΝ

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το ΤΕΕ αποκλείστηκε από μια σύσκεψη όπου αναφέρθηκε το θέμα του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Με έντονη δυσαρέσκεια αντέδρασε η διοίκηση του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μακεδονίας στην κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να μην προσκαλέσει το Επιμελητήριο στη σημερινή συνάντηση του με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.   

«Ο  αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να αποκλείσει  τον θεσμικά κατοχυρωμένο Τεχνικό Σύμβουλο της Πολιτείας, που διαχρονικά και κατά παράδοση, είναι παρών και καταθέτει τις απόψεις του για τα θέματα της αρμοδιότητάς του, σε όλες τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας  με τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ, «ακόμα αρνητικότερες εντυπώσεις προξενεί μάλιστα το γεγονός, ότι αυτό συμβαίνει σε μια συγκυρία κατά την οποία, υπάρχει μια προφανής ανάγκη πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης για ένα σημαντικό ζήτημα  της Θεσσαλονίκης, που είναι η ολοκλήρωση του έργου του ΜΕΤΡΟ και η ταυτόχρονη ανάδειξη των ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου».

«Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΕ/ΤΚΜ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ορισμένα εκ των οποίων είναι και μέλη του και να παρουσιάσει τις θέσεις  του τόσο για το ΜΕΤΡΟ όσο και για τα μείζονα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας και του κλάδου των Μηχανικών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΤΕΕ/ΤΚΜ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ