Skip to main content

Απάντηση Ζέρβα σε Παππά για το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού

«Ο κ. Παππάς θα όφειλε να επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στον δημοκρατικό έλεγχο και την κριτική για τα πραγματικά προβλήματα» λέει ο υποψήφιος δήμαρχος

«Χαίρομαι που μας παρακολουθεί, λυπάμαι που ο απολογισμός στο τέλος της θητείας του είναι τόσο φτωχός. Η πραγματικότητα δεν είναι με το μέρος του», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στη αντιπαράθεση που έχει δημιουργηθεί για το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού με τον αντιδήμαρχο Θανάση Παππά.

Μετά τη δράση και την πρωτοβουλία της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» προς ανάδειξη του ζητήματος του ηλεκτροφωτισμού, ο κ. Θανάσης Παππάς τοποθετήθηκε παραθέτοντας σειρά αριθμών και προϋπολογισμών. Όπως τόνισε ο κ. Ζέρβας «ο κ Παππάς είναι αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας  από τις 25/08/2011 και Τεχνικών Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ανελλιπώς 1/9/2014. Όλα αυτά τα χρόνια, κατέχοντας τόσο κεντρική θέση ευθύνης, θα όφειλε να είναι πιο συγκρατημένος όταν η ίδια η πραγματικότητα της πόλης απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί καλή. Θα όφειλε να επιδεικνύει μεγαλύτερη ανοχή στον δημοκρατικό έλεγχο και την κριτική για τα πραγματικά προβλήματα».

Σύμφωνα με τη παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», «τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράχθηκαν από το 2014 έως το 2019 ανέρχονται σε 186.906.000 ευρώ. Αυτά αφορούν πρώτα και κύρια την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό. Η κατάσταση και στα δύο αυτά πεδία στη Θεσσαλονίκη είναι κακή».

«Ειλικρινά δεν μπορώ να αντιληφθώ από πού πηγάζει η αυτοπεποίθηση του κ . Παππά που παραθέτοντας επικεφαλίδες έργων προσπαθεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Όπως επισημαίνει η δημοτική παράταξη, «το 2019 ξεκίνησε για το δήμο Θεσσαλονίκης με ένα χρηματικό υπόλοιπο 52.299.347 ευρώ. Αυτό είναι ένα ποσό αδιάθετο, το οποίο αν και έχει προκύψει από ανταποδοτικά τέλη, δεν έχει επιστραφεί στην πόλη».

«Ο κ. Παππάς φαίνεται πως έχει μία άλλη άποψη για το τι σημαίνει ανταπόδοση. Αν, σύμφωνα με αυτόν, ανταπόδοση σημαίνει τα βάζουμε σε κάποιον κουμπαρά, κάνει λάθος. Αν εκτιμά ότι προσφέρει κάποιες υψηλές υπηρεσίες συγκεντρώνοντας ένα κομπόδεμα, αντί να υλοποιεί ανταποδοτικά έργα, κάνει επίσης λάθος» συμπλήρωσε ο κ. Ζέρβας.

«Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ποια είναι η εξήγηση προς τους δημότες Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροφωτισμού μέσω του προγράμματος Jessica. Γνωρίζουν οι δημότες ότι το πρόγραμμα Jessica δεν είναι παρά ένα ακόμη δάνειο της διοίκησης ύψους 3,3 εκατ. ευρώ που η σύμβασή του υπογράφηκε το 2016 και θα αποπληρωθεί σε 15 χρόνια; Γιατί η διοίκηση στράφηκε στο δανεισμό με τόσο πλούσιο αποθεματικό; Υπάρχει ευθύνη για τη διαφαινόμενη αστοχία των υλικών (λαμπτήρων led) που παραγγέλθηκαν για τον φωτισμό της πόλης;», διερωτάται ο κ. Ζέρβας, λέγοντας πως «ας απαντήσει ο κ. Παππάς, όχι σε εμένα αλλά στους δημότες που σίγουρα δεν περίμεναν ούτε χαμηλό φωτισμό ούτε μεγάλα λόγια».