Skip to main content

Αιχμηρή απάντηση Μήτρου σε Παππά για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου

Ο συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης σημειώνει πως ο πρώην αντιδήμαρχος προσπαθεί με αοριστίες να ναρκοθετήσει τη νέα προσπάθεια χωρίς να προτείνει.

«Κακοδαιμονία» χαρακτηρίζει ο συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημήτρης Μήτρου το άρθρο του πρώην αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά για την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου στη Voria.gr, καλώντας τον να «να εγκαταλείψει τον άχαρο ρόλο που ενδεχομένως κάποιοι πολιτικοί κύκλοι του ανέθεσαν και αν το επιθυμεί μπορούμε να συνεργασθούμε για πολλά θέματα της πόλης».

Θυμηθείτε -  Παππάς: Η ανάπλαση της Πλατείας Διοικητηρίου και η ιχνογραφία της

Ο κ. Μήτρου καταλογίζει στον πρώην αντιδήμαρχο ότι «προσπαθεί με αοριστίες να "ναρκοθετήσει" τη νέα προσπάθεια, χωρίς βέβαια να προτείνει κάτι» και παράλληλα τονίζει ότι η προηγούμενη διοίκηση δεν κατάφερε να «να γίνει κάτι σε μια πλατεία παρατημένη επί...30 χρόνια στο κέντρο της πόλης».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μήτρου:

Το σημερινό άρθρο του πρώην αντιδημάρχου επί διοικήσεων Μπουτάρη για την πλατεία Διοικητηρίου, θα πρέπει να γίνει case study όταν κάποια στιγμή θα γίνει μια κοινωνιολογική-πολιτική μελέτη για την "κακοδαιμονία" αυτής της πόλης. Το άρθρο είναι διδακτικό για να καταλάβει και ο πιο αφελής γιατί δεν γίνεται τίποτα σε αυτή την πόλη, εκτός από ατέρμονες συζητήσεις ποικίλων προθέσεων σε διάφορα fora και εξαγγελίες χωρίς αντίκρυσμα.

Γιατί τι μας λέει ο σεβαστός συνάδελφος και πρώην αντιδήμαρχος επί Μπουτάρη?

1. Μπορεί επί 8 χρόνια η πρώην Διοίκηση Μπουτάρη να μην κατάφερε να γίνει κάτι σε μια πλατεία παρατημένη επί...30 χρόνια στο κέντρο της πόλης, αλλά για αυτό το γεγονός οι ευθύνες...επιμερίζονται (Λεπτομέρεια και η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν και έληξε επί των ημερών τους,δεν είχε όλους τους εκ του νόμου συμβαλλόμενους...)

2. Μέμφεται τη Διοίκηση Ζέρβα γιατί έχει κωδικό για τη μελέτη στο τεχνικό πρόγραμμα, άντε τώρα να του εξηγήσεις για το "προλαμβάνειν αντί του θεραπεύειν..." , μάλλον δεν είναι τυχαίο το 1.
και το χειρότερο κατά εμένα:

3. Προσπαθεί με αοριστίες να "ναρκοθετήσει" τη νέα προσπάθεια, χωρίς βέβαια να προτείνει κάτι, θυμίζοντας μου μια φράση από τη χθεσινή τοποθέτηση της κας Νοτοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο,που για το θέμα των λεωφορείων της Λειψίας , μίλησε για "αυτοαναφλεγόμενα λεωφορεία". Δηλαδή ακολουθεί την προσφιλή πολιτική τακτική μέρους του πολιτικού προσωπικού της πόλης που ενώ όταν είχε θέση ευθύνης δεν έκανε τίποτα για συγκεκριμένα προβλήματα των πολιτών, τώρα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις για τις λύσεις που δόθηκαν κόντρα σε γραφειοκρατικές δυσκολίες για να δικαιολογήσει τη δική του αναποτελεσματικότητα όταν είχε την ευθύνη να κάνει κάτι...

Άλλωστε ανεξάρτητα από τα ανεύθυνα αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα οι τελικοί χρήστες των λεωφορείων, των πλατειών κτλ, θα είναι και οι τελικοί κριτές.

Καλώ τον εκλεκτό συνάδελφο , που μας άφησε και πολύ σημαντικά πράγματα που ωριμάσαμε και δημοπρατήσαμε στην 1η χρονιά της Διοίκησής μας, να εγκαταλείψει τον άχαρο ρόλο που ενδεχομένως κάποιοι πολιτικοί κύκλοι του ανέθεσαν και αν το επιθυμεί μπορούμε να συνεργασθούμε για πολλά θέματα της πόλης. Η διαφορετική οπτική γωνία με την οποία πιθανόν βλέπει ορισμένα πράγματα θα βοηθήσει στη δημιουργία συνισταμένων χρήσιμων για την ωρίμανση των μεγάλων παρεμβάσεων που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε και η μεγάλη εμπειρία του, θα εξακολουθήσει με αυτό τον τρόπο να είναι χρήσιμη στην πόλη