Παρασκευή 7 Μαΐου 2021
x

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΑΥΞΗΣΗ 8,3% ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟ 2020

Υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 12 εκ. ευρώ για τη ανάπτυξη του δικτύου και τη σύνδεση των νεών καταναλωτών

Εγκρίθηκαν από το ΔΣ της ΕΔΑ ΘΕΣΣ τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Εταιρεία κατέγραψε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας covid-19 στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, το α' εξάμηνο σημειώθηκε μεγάλη ανάπτυξη της αγοράς με 8.293 νέες συνδέσεις και διανεμήθηκαν 277,9 εκατ. κυβικά φυσικού αερίου αυξημένοι κατά 4,4% από το εξάμηνο του 2019. Υλοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 12 εκ. ευρώ για τη ανάπτυξη του δικτύου και τη σύνδεση των νεών καταναλωτών.

«Την ανοδική πορεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ μαρτυρούν και τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου, αφού ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας ξεπέρασε τα 39,15 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) άγγιξαν τα 30,54 εκ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους», αναφέρει η εταιρεία.

Τέλος, σε ότι αφορά τα καθαρά κέρδη της Εταιρείας, μετά τους φόρους, διαμορφώθηκαν στα 17 εκ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8,3% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

«Τα ισχυρά αυτά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την αναπτυξιακή στρατηγική της Εταιρείας και αποτελούν εχέγγυο για την επίτευξη όλων των στόχων και την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος στο σύνολό του σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», καταλήγει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ