Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Εντάχθηκε και η Del Monte στο δίκτυο διανομής της εταιρείας

Υπεγράφη η σύμβαση σύνδεσης της Del Monte με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η τροφοδοσία αναμένεται να ξεκινήσει το Α' Εξάμηνο του 2022 -

Στο δίκτυο της διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντάσσεται η Del Monte, η βιομηχανία τροφίμων που βρίσκεται στη Θεσσαλία με ετήσια κατανάλωση που αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκ.Νm3 ετησίως.

Η Del Monte, σύμφωνα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας και με ιστορία 100 ετών είναι μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως μονάδες παραγωγής εμπορίας και διανομής φρεσκοκομμένων φρούτων και λαχανικών στην Ευρώπη την Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το εργοστάσιο της Del Monte στη Λάρισα επενδύει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Η ΕΔΑΘΕΣΣ αναφέρει πως θα συνεχίζει να αναπτύσσει τα δίκτυα της με γνώμονα την ασφαλή και αδιάλειπτη διανομή , την οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπεγράφη η σύμβαση σύνδεσης με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ και η τροφοδοσία αναμένεται να ξεκινήσει το Α΄ Εξάμηνο του 2022.

Η υψηλή ζήτηση που καταγράφεται από τις βιομηχανικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενισχύουν την αποδοτικότητα του δικτύου διανομής ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου οι ανάγκες των βιομηχανικών μονάδων τροφίμων αυξάνονται ραγδαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το 2021 υπέγραψαν σύμβαση σύνδεσης 9 βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Για το 2021 η βιομηχανική κατανάλωση εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 70 εκ. Nm3, με αυξημένους βιομηχανικούς όγκους κατά 24% σε σχέση με το 2020 (βιομηχανική κατανάλωση 2020 56,7 εκ.Nm3).