Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΣΤΗΝ 85Η ΔΕΘ: Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει καταφέρει να πάει το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ συμμετέχει στην 85η ΔΕΘ σε μια συγκυρία μεγάλων εξελίξεων, υπό το πρίσμα της ενεργειακής μετάβασης και της αειφόρου ανάπτυξης.

Αξιοποιώντας τη δυναμική της στο μεταβαλλόμενο ενεργειακό περιβάλλον, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί επενδύσεις για την κατασκευή βιώσιμων δικτύων διανομής, με γνώμονα την ανάπτυξη της οικονομικής της δραστηριότητας και τη δημιουργία διαχρονικά  προστιθέμενης αξίας. Επενδύσεις που λειτουργούν ως επιταχυντές στην απεξάρτηση της οικονομίας από τον άνθρακα με θετικό περιβαλλοντος, όπως επισημαίνει η εταιρεία.

Στο περίπτερο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ βρέθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδας Μπακούρας υποδεχόμενος τον υπουργό ανέφερε ότι η εκπλήρωση των στόχων της Πολιτείας δημιουργεί νέες προοπτικές στον ενεργειακό τομέα και καθιστά τη χώρα πόλο έλξης στρατηγικών επενδύσεων. Το πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με το εθνικό σχέδιο για την ενεργειακή μετάβαση και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί στρατηγικό πυλώνα επενδύσεων της Εταιρείας καθώς τα «έξυπνα» δίκτυα θα αποτελέσουν το κύριο μέσο για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα στο τελικό ενεργειακό μίγμα.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός τόνισε: «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει κάνει μια τεράστια δουλειά και ένα σπουδαίο έργο, έχει καταφέρει να πάει το φυσικό αέριο σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και σε επαγγελματίες. Στηρίζουμε το επενδυτικό της πρόγραμμα».

Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία του φυσικού αερίου στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Το φυσικό αέριο διασφαλίζει χαμηλές τιμές ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τη μεταβατική μορφή ενέργειας που αντικαθιστά τον λιγνίτη και ταυτόχρονα διασφαλίζει την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ