Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Το χρονοδιάγραμμα για επέκταση του δικτύου στον δήμο Ωραιοκάστρου

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας και ενημερώθηκε για την πορεία της επέκτασης του δικτύου.

Η πορεία του έργου για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις Δημοτικές Ενότητες Μυγδονίας και Καλλιθέας του Δήμου Ωραιοκάστρου και η επίσπευση των διαδικασιών για τις νέες συνδέσεις τέθηκαν στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα, στα γραφεία της Εταιρείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αναστασία Σισμανίδου και η Αικατερίνη Στάχταρη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Εσωτερικού Ελέγχου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι μέχρι το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα ξεκινήσει η διαδικασία των συνδέσεων στη Λητή, τον Δρυμό και το Μελισσοχώρι και, αντίστοιχα, ως το 2023 στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου έθεσε στη συνέχεια στον Γενικό Διευθυντή την προοπτική ανάπτυξης του δικτύου διανομής της Εταιρείας στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Πετρωτό, στο Μεσαίο και στον Μονόλοφο. Ο κ. Μπακούρας ανέφερε ότι το δίκτυο αναπτύσσεται σύμφωνα με τις αιτήσεις των καταναλωτών και θα εξεταστούν τα δεδομένα για τις συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Οι κύριοι Τσακίρης και Μπακούρας συμφώνησαν για τη διατήρηση της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ της Εταιρείας και της Δημοτικής Αρχής, ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τη σύναψη των συνδέσεων των κατοίκων του Δήμου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

«Η επέκταση του δικτύου διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Δήμου μας να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι συνδημότες μας στη Λητή, στο Δρυμό, στο Μελισσοχώρι, στον Πεντάλοφο και τη Νεοχωρούδα θα έχουν στα σπίτια τους φυσικό αέριο ως το 2023. Τα οφέλη που θα έχουν είναι σημαντικά τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε περιβαλλοντικό. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Εταιρεία, ώστε να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο και οι συνδημότες μας σε Ν. Φιλαδέλφεια, Πετρωτό, Μεσαίο και Μονόλοφο. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Μπακούρα για τη συνεργασία», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι η Εταιρεία υλοποιεί στο ακέραιο τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό, στοχεύοντας στην περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. Όπως τόνισε οι επενδύσεις που θα υλοποιηθούν στο δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, θα ανέλθουν σε 11,5 εκ. € για την ανάπτυξη του δικτύου, την ενίσχυση των υποδομών και για νέες συνδέσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η Εταιρεία υποστηρίζει την αποδοτική συνεργασία με την δημοτική αρχή, ώστε να καλυφθούν μελλοντικά και άλλες περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.