Skip to main content

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Τροφοδότησε με φυσικό αερίο τη νέα εγκατάσταση της Exalco (φωτο)

Οι συνολικές ετήσιες διανεμηθείσες ποσότητες της βιομηχανίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% και να ξεπεράσουν τα 3.500.000 m3 ετησίως

Με φυσικό αέριο τροφοδότησε τη νέα μονάδα της βιομηχανίας Exalco αυξάνοντας τις διανεμηθείσες ποσότητες στην περιοχή της Αδείας η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Συγκεκριμένα οι συνολικές ετήσιες Διανεμηθείσες Ποσότητες της βιομηχανίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% και να ξεπεράσουν τα 3.500.000 m3 ετησίως με την προσθήκη της νέα καινοτόμου μονάδας .

Η νέα εγκατάσταση στη βιομηχανία η οποία βρίσκεται σε κτήριο συνολικής έκτασης 4.500 m2 με συνολική θερμική ισχύ 1.000.000 kcal/h και συνολική ηλεκτρική ισχύ 720.000 Kcal/h, παρέχει  την δυνατότητα επεξεργασίας 11.000 τόνων αλουμινίου το χρόνο.

«Η μονάδα καλύπτει όλα τα πρότυπα και τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις του κλάδου του αλουμινίου και είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και καινοτόμα, μία επένδυση ύψους 3εκ.€, η οποία εδράζεται σε ιδιόκτητα οικόπεδα από μία συνεχώς αναπτυσσόμενη εταιρεία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα στο πλαίσιο της νέας εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα και του προέδρου της Βιομηχανίας  Exalco, κ. Καντώνια Ιωάννη.

«Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, στηρίζει το βιομηχανικό κλάδο, συμβάλλοντας τόσο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας όσο και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων», καταλήγει η ανακοίνωση.