Skip to main content

ΕΔΕ για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας στο Ηράκλειο

Το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης ανέθεσε η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε ειδικό εμπειρογνώμονα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να πέσει φως στον θάνατο της 4χρονης Μελίνας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ασφαλές συμπέρασμα για την αιτία θανάτου του παιδιού, χωρίς το επίσημο πόρισμα της Ιατροδικαστικής Έκθεσης δεν μπορεί να εξαχθεί. Για το λόγο αυτό προτείνεται η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ)».

Σημειώνεται ότι το πόρισμα της Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει ήδη διαβιβαστεί στο υπουργείο Υγείας, στην 7η ΥΠΕ, στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και στην Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρή Μελίνα «έσβησε» πριν από περίπου έναν μήνα στην Κρήτη, ύστερα από επέμβαση στη μύτη, λόγω μετεγχειρητικής επιπλοκής. Το κοριτσάκι είχε εισαχθεί σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για μια επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης παρουσίασε επιπλοκές και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατασταση. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, η 4χρονη δεν τα κατάφερε.