Skip to main content

ΕΔΕ στο νοσοκομείο Κατερίνης για το περιστατικό με τη λεχώνα

Εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά το περιστατικό με την εκδήλωση αλλεργικού σοκ από 29χρονη λεχώνα στο Γενικό Νοσοκομείο της Κατερίνης.

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 29χρονη γυναίκα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά το αλλεργικό σοκ που υπέστη από χορήγηση αντιβίωσης στο νοσοκομείο της Κατερίνης (δείτε εδώ).

Η γυναίκα βρισκόταν στη μαιευτική κλινική του Γ.Ν. Κατερίνης αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωρό, ωστόσο τα πάντα ανατράπηκαν με την αλλεργική αντίδραση που παρουσίασε όταν έλαβε την αντιβίωση, γεγονός  που οδήγησε στη μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Υγείας σε σημερινή του δήλωση επισήμανε ότι έχει δώσει εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν

Ο κ. Μπογιατζίδης επικοινώνησε άμεσα με τον διοικητή του Γ.Ν. Κατερίνης, ο οποίος ανέθεσε τη διενέργεια Ε.Δ.Ε. για το περιστατικό στον Διευθυντή Χειρουργικής του ΤΕΠ του νοσοκομείου.