Skip to main content

ΕΔΕ ζητά ο αρχηγός της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Στην υπόθεση παρενέβη χθες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας από τη ΓΑΔ Θεσσαλονίκης να διενεργήσει διοικητική εξέταση.

Εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη για ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές ενημέρωσης, στην υπόθεση παρενέβη χθες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος ζητώντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να διενεργήσει διοικητική εξέταση προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που, όπως καταγγέλλει, του επιτέθηκαν.

Χθες, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκε ότι στο Α.Τ. Λευκού Πύργου κατετέθη και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών των ΜΑΤ από 54χρονο κάτοικο της πόλης. Με τη σειρά του, καταγγέλλει ότι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία δέχθηκε χτύπημα από κλομπ αστυνομικού στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά αστυνομικών, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει, ενώ από το Α.Τ. Λευκού Πύργου του χορηγήθηκε παραγγελία προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Για την υπόθεση, όπως και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης.