Skip to main content

ΕΔΕΕ: Με θέμα «Η Ελλάδα ως κόμβος στον 21ο αιώνα» ο 14ος Αριστοτέλης

Το Τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων διοργανώνει το συνέδριο «14ος Αριστοτέλης» στις 23 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Η Ελλάδα ως κόμβος στον 21ο αιώνα: Η διοίκηση των εμπορικών, ενεργειακών και ναυτιλιακών δικτύων» είναι το θέμα του 14ου «Αριστοτέλη», του συνεδρίου που διοργανώνει στις 23 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, το Τμήμα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Η πραγματοποίηση του 14ου «Αριστοτέλη», της κορυφαίας συνεδριακής διοργάνωσης του Τμήματος Μακεδονίας για τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, συμπίπτει με τα 50χρονα του Τμήματος, ενώ λαμβάνει χώρα σε μία συγκυρία ευνοϊκή για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης αλλά και της Ελλάδας, η οποία αναδεικνύεται σταδιακά σε κόμβο ενεργειακό, εμπορικό, διαμετακομιστικό.

Στο πλαίσιο του φετινού «Αριστοτέλη», που θα είναι εορταστικός γι’ αυτό και ακόμη πιο ξεχωριστός, το Τμήμα Μακεδονίας θα γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας του, με την παρουσίαση ειδικού επετειακού λευκώματος και τη βράβευση επιχειρηματιών που διακρίνονται για τις επιδόσεις των εταιρειών τους αλλά και το μάνατζμεντ που εφαρμόζουν.

Το Τμήμα Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, τιμώντας την μακρά παράδοση του «Aριστοτέλη», ενός συνεδριακού θεσμού καταξιωμένου στο χώρο της θεωρητικής αλλά και εμπειρικής ανάλυσης του Επιχειρείν, έχει για τη φετινή 14η διοργάνωση προσκαλέσει εκλεκτούς ομιλητές- ακαδημαϊκούς, επιχειρηματίες και μάνατζερς- οι οποίοι κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο Porto Palace Hotel, θα αποκωδικοποιήσουν τις εξελίξεις που συντελούνται πάνω στον καμβά της ελληνικής επικράτειας, εδώ όπου μία νέα οικονομική πραγματικότητα διαμορφώνεται από τη συνάντηση δικτύων της ενέργειας, του εμπορίου και των μεταφορών.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν σε τέσσερις ενότητες, ενώ την εισαγωγική ομιλία θα εκφωνήσει ο καθηγητής κ. Δημήτρης Μπουραντάς που θα αναπτύξει το θέμα «Η ηγεσία και το μάνατζμεντ των διεθνών δικτύων».

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες του Συνεδρίου αφορούν:
Εμπορικά δίκτυα και δίκτυα διανομής.
Δίκτυα Μεταφορών και Δίκτυα Νέας Γενιάς
Ενεργειακά δίκτυα

Τη θέση της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης στα παγκόσμια και περιφερειακά δίκτυα. Η ανάδειξη της χώρας και της πόλης ως περιφερειακού κόμβου. Πραγματικότητες και προοπτικές.

Επίσημος ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο κ. Σωτήριος Θεοφάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας και την εξαγωγή συμπερασμάτων.