Skip to main content

Έδεσσα: Αποκεφάλισαν προτομές Μακεδονομάχων - Είναι ντροπή, λέει ο δήμαρχος (φωτο)

Το περιστατικό σημειώθηκε τις βραδινές ώρες χθες και στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο δήμαρχος μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πέλλας.

Άγνωστοι βανδάλισαν με έναν... κάπως ιδιαίτερο τρόπο τρεις προτομές Μακεδονομάχων στον δήμο Έδεσσας προκαλώντας την άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ για την εξιχνίαση της πράξης.

Όπως σημειώνει στη Voria.gr ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, πρόκειται για μία πολύ λεπτομερή επιχείριση καθώς οι δράστες δεν έσπρωξαν τις προτομές αλλά με ειδικό μηχάνημα αποκεφάλισαν το άγαλμα του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγκα κοντά στον οικισμό της Καρυδιάς αλλά και το άγαλμα στο Πάρκο Καταρρακτών στην πόλη της Έδεσσας.

«Είναι ντροπή αυτό που συνέβη καθώς ειδικά στην Καρυδιά ήταν ο χώρος που μαρτύρησαν οι δύο ήρωες. Θεωρούμε πως συνέβησαν ίδια ώρα καθώς ταιριάζουν χρονικά αλλά και στον τρόπο που έγινε η πράξη», τονίζει ο δήμαρχος. «Ήταν οργανωμένη πράξη, δεν την έκαναν παιδιά».

Ο αντιδήμαρχος Συντηρήσεων Υποδομών, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Σαμλίδης, ενημερώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από την Ασφάλεια και άμεσα κάλεσε τον δήμαρχο.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις βραδινές ώρες χθες και στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πέλλας.

Η Αστυνομία έχει αναλάβει την προανάκριση.

Δείτε φωτογραφίες: