Skip to main content

Έδωσε λύση σε χρόνιο πρόβλημα υγείας της χάρη… στον κορωνοϊό (φωτο)

Επί 37 ολόκληρα χρόνια μια γυναίκα από τη Νέα Ζηλανδία ένιωθε πόνους στο δεξί ρουθούνι. Το τεστ κορωνοϊού έδειξε τελικά το γιατί

Ένα απλό τεστ για τον κορωνοϊό ήταν η αφορμή ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τον λόγο που μια γυναίκα στη Νέα Ζηλανδία ένιωθε πόνο στη μύτη της για 37 ολόκληρα χρόνια.

H Mary McCarthy, που εργάζεται σε κουζίνα νοσοκομείου, υπέφερε για χρόνια από πόνους στο δεξί της ρουθούνι, ωστόσο με τα χρόνια συνήθισε τα προβλήματα στην αναπνοή της.

Η επιδείνωση που ήρθε

Με τα χρόνια όμως, το πρόβλημα επιδεινώθηκε και το 2020 η δυσκολία στην αναπνοή της προκάλεσε κι άλλα θέματα. Έτσι η ίδια αποφάσισε να κάνει ένα τεστ αρχικά για τον κορωνοϊό με ρινικά επιχρίσματα.

Έπειτα από το τεστ είχε πόνο για αρκετές μέρες και στη συνέχεια διαπίστωσε προβλήματα και στη ρινική της κοιλότητα.  «Η μύτη μου έτρεχε συνεχώς και πονούσα πολύ», έλεγε χαρακτηριστικά.

Η διάγνωση των γιατρών

Οι περισσότεροι γιατροί που την εξέτασαν θεώρησαν πως οι ενοχλήσεις οφείλονταν σε μια χρόνια πάθηση της ρινικής της κοιλότητας, αλλά τελικά η ίδια οδηγήθηκε στο Τμήμα Επείγοντων Περιστατικών του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται.

Οι γιατροί που την είδαν εκεί διαπίστωσαν μέσω της αξονικής τομογραφίας πως εντός της μύτης της υπήρχε ένα αντικείμενο. Η Νεοζηλανδή έπρεπε να υποβληθεί σε εγχείρηση, κατά την οποία οι γιατροί έσπρωξαν το αντικείμενο από τη μύτη της και το έβγαλαν μέσω του στόματος.

Έτσι, αποδεικνύεται ότι το ρινικό τεστ για τη νόσο COVID-19 είχε προκαλέσει την απόσπαση του αντικειμένου και μετέπειτα μια μόλυνση.

Ο λόγος για τον χρόνιο πόνο της γυναίκας ήταν ένα μικρό κέρμα που είχε «κρυφτεί» στη μύτη της ασθενούς για 37 χρόνια. Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, όταν η γυναίκα ήταν 8 ετών αυτή και τα αδέλφια της έπαιζαν ένα επιτραπέζιο, που περιελάμβανε μικρά πλαστικά πλακίδια, τα οποία κάποια στιγμή αντικατέστησαν με κάποια κέρματα.

Η γυναίκα εισέπνευσε κάποιο από αυτά κατά λάθος και το κέρμα κατέληξε στη ρινική κοιλότητά της.