Skip to main content

ΕΔΟΘ: Πογκρόμ εκδικητικών μετακινήσεων από τη διοίκηση Ζέρβα

Η ΕΔΟΘ μιλά για καταγγελίες που φτάνουν στην Ένωση από εργαζομένους στον δήμο Θεσσαλονίκης-Καλεί τον Κ. Ζέρβα σε ανάκληση των άδικων μετακινήσεων

Για «πογκρόμ εκδικητικών μετακινήσεων από πλευράς της νέας διοίκησης του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης.

Όπως σημειώνει, «πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΔΟΘ από εργαζομένους στον Δήμο Θεσσαλονίκης». «Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΕΔΘ καθώς και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την εκδικητική μετακίνηση του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΔΘ, του μεγάλου αντιπροσωπευτικού Συλλόγου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, γεγονός που αν μη τι άλλο, δηλώνει ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, τελεί σε σύγχυση, στερείται διοικητικής ικανότητας και ουσιαστικά έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης του προσωπικού», τονίζει η ΕΔΟΘ.

Διαβάστε: Δ. Θεσσαλονίκης - Μετακινούν τον Γρ. του Συλλόγου Εργαζομένων

Καλεί τον δήμαρχο να προβεί άμεσα στην ανάκληση των άδικων και εκδικητικών μετακινήσεων. «Καιρός είναι ο Δήμαρχος, με τη συνεργασία άξιων υπηρεσιακών παραγόντων, να φροντίσει γα την ουσιαστική διοίκηση της πόλης να ασκεί τα καθήκοντα που του επιβάλει η θέση αυτή και να αφήσει την ξεπερασμένη μικροπολιτική κεντρικής εξουσίας», τονίζει η ΕΔΟΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΟΘ:

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΔΟΘ από εργαζομένους στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για πογκρόμ εκδικητικών μετακινήσεων, από πλευράς της νέας διοίκησης του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και μάλιστα εν μέσω δυσχερών εργασιακών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας. Το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι η ανακοίνωση-καταγγελία του ΣΕΔΘ καθώς και της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχετικά με την εκδικητική μετακίνηση του Γενικού Γραμματέα του ΣΕΔΘ, του μεγάλου αντιπροσωπευτικού Συλλόγου στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, γεγονός που αν μη τι άλλο, δηλώνει ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, τελεί σε σύγχυση, στερείται διοικητικής ικανότητας και ουσιαστικά έχει χάσει τον έλεγχο της διαχείρισης του προσωπικού.

Προφανώς και δεν έχει αντιληφθεί ο Δήμαρχος, ότι η πρωτόγνωρη αυτή περίοδος που διανύει η ανθρωπότητα απαιτεί αλληλεγγύη και σεβασμό μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών στο Δήμο Θεσσαλονίκης προς το συμφέρον των δημοτών.

Ο Δήμαρχος, ως ανώτερος πολιτικός προϊστάμενος , οφείλει να έχει ο ίδιος το γενικό πρόσταγμα και να απομονώσει όλους αυτούς που δημιουργούν προβλήματα, αν πραγματικά επιθυμεί την αγαστή συνεργασία με τους εργαζόμενους. Οφείλει να σεβαστεί ουσιαστικά τους εργαζόμενους, που σε καθημερινή βάση δίνουν το δυναμικό παρόν, αψηφώντας τους κινδύνους που επιφυλάσσει η πανδημία, για το καλό της πόλης και των δημοτών.

Φυσικά, όλα αυτά δεν μας προκαλούν καμία απολύτως έκπληξη, αν σκεφτούμε ότι ο νέος Δήμαρχος, αυτοδιοικητικά, είναι πνευματικό παιδί του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος διδάξας στους εκφοβισμούς αντιπροσώπων των εργαζομένων.

Καλούμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προβεί άμεσα στην ανάκληση των άδικων και εκδικητικών μετακινήσεων, να περιθωριοποιήσει όλους αυτούς που τον νουθετούν ανεύθυνα και τον προτρέπουν σε ενέργειες μικροπρέπειας, δημιουργώντας προβλήματα στον ίδιο και στη λειτουργία των υπηρεσιών. Καιρός είναι ο Δήμαρχος, με τη συνεργασία άξιων υπηρεσιακών παραγόντων, να φροντίσει γα την ουσιαστική διοίκηση της πόλης να ασκεί τα καθήκοντα που του επιβάλει η θέση αυτή και να αφήσει την ξεπερασμένη μικροπολιτική κεντρικής εξουσίας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή
της ΕΔΟΘ – Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσ/νίκης